NFL

Streamen és mobilon is lehet nézni jövőre a SuperBowlt

  • VNA

Hivatalos csatornába szeretné terelni az NFL az amerikai foci bajnokság döntőjét az interneten követőket.

A SuperBowl mindig kiemelt figyelmet kap az Egyesült ÁllamokbanNem hivatalos csatornákon eddig is lehetett ugyan on-line közvetítéseket nézni az NFL nagydöntőjéről, a SuperBowlről, jövőre azonban már mindez legálisan is megtehető. Erről döntött ugyanis a liga, amely egyik közvetítő partnerével, az NBC-vel közösen már a 2012-es finálét is közvetíti az interneten illetve mobiltelefonokra szánt alkalmazásokon keresztül. A február 5-én Indianapolisban sorra kerülő SuperBowl mellett a csatorna - nyilván egyfajta teszt jelleggel - a rájátszásban még két wild card mérkőzést és a Pro Bowlt is közvetíti majd hasonló módon. A mobilosok számára egyelőre még rossz hír, hogy nem lesz mindenki számára elérhető az adás, azt első körben csak a Verizon Wireless partnerei érhetik el.

Az NBC már eddig is „streamelte” saját oldalán a vasárnap esti találkozókat, az új megállapodásnak köszönhetően viszont a rájátszásra már új kameraállások választásának lehetősége, élő statisztikák böngészése és rövid összefoglalók megtekintése is része lesz az interneten elérhető közvetítési csomagnak. A SuperBowl az Egyesült Államok legnagyobb jelentőségű sporteseménye, amelyet jól mutat, hogy a 2011-es döntőt (Green Bay Packers - Pittsburgh Steelers) új rekordot jelentő 111 millióan tekintették meg a televízióban.

„Lehet, hogy első körben csak egyetlen negyedről van szó, amikor valaki kimegy valamiért a boltba és ezen a közvetítésen keresztül nézi a mérkőzést. Ekkora nézettség mellett izgalmas lesz majd figyelni az on-line közvetítési tartalmakkal szembeni igény növekedését is” - mondta az NFL egyik igazgató helyettese, Hans Schroeder.  Az NBC-nél a vasárnapi esti rangadókon átlagosan 200-300.000 nézője van a stream-eknek, míg a televíziós adást hozzávetőlegesen 21 millióan kísérik figyelemmel. Jövőre az NBC közvetíti ugyan a SuperBowlt, de az NFL-vetésforgója miatt a CBS és a Fox is közvetíteni fogja majd hamarosan az év mérkőzését.