NFL

Tovább terjeszkedne a liga Európában - újabb londoni meccs jöhet

  • VNA
Címkék:

Október végén ismét NFL alapszakasz találkozót rendeznek Londonban - a nagy (pénzügyi) siker miatt egy második európai találkozót sem zár ki az amerikai futball liga vezetője.

Az NFL komisszáriusa, Roger Goodell vasárnap arról nyilatkozott, hogy elképzelhetőnek tartja, hogy a korábbi egy találkozó helyett hamarosan szezononként két NFL alapszakasz mérkőzésnek is otthont adhat majd London városa. A lehetséges újabb párosításra a liga csapatvezetőinek keddi houstoni találkozóján is kitérnek majd. „Az eddigi szurkolói reakciók túlnyomórészt pozitívak voltak, amire szeretnénk tovább építeni” - nÚjra NFL mérkőzés lesz Londonbanyilatkozta Goodell a hétvégi Buffalo-Philadelphia találkozó előtt. Az NFL 2007 óta rendez alapszakasz mérkőzéseket a brit fővárosban, ahol idén október 23-án a Tampa Bay Buccaneers ellenfele a Chicago Bears lesz.

A londoni mérkőzések ugyan hatalmas plusz bevételt generálnak az NFL-nek, a résztvevő csapatok számára ugyanakkor a kétszeri akklimatizáció és a sok utazás miatt különleges megterhelést jelentenek, amely a szezon során vereségek formájában vissza is üthet, így kérdéses, hogy meglesz-e az elképzeléshez a kellő támogatottság a csapatok részéről is. A játékosok nem lelkesednek túlzottan a londoni utazásért, sokan ugyanis azt vallják, hogy az európai nézők számára igazából mindegy, hogy mely csapatok utaznak át az Atlanti-óceánon, nagy részük úgyis csak a helyszíni „NFL-élményért” látogat ki a Wembley stadionba.