Premier League

Kettős emberhátrányban kapott ki a Chelsea Buzsákyéktól - videó

Egy korai tizenegyesgóllal legyőzte a Queens Park Rangers a Chelsea-t a Premier League kilencedik fordulójában. A találkozó első félidejében kiállították Bosingwát és Drogbát is, ennek ellenére nem állt távol a gólszerzéstől a tavalyi ezüstérmes sem.

David Luiz és Heidar Helguson ütköznek a Chelsea és a Queens Park Rangers mérkőzésén 2011 októberében a Premier League-ben

Már a tizedik percben vezetést szerzett a QPR, miután David Luiz meglökte Helgusont a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig büntetőt ítélt, amit a sértett berúgott. (1-0)

A Chelsea nem esett kétségbe a kapott góltól, irányították a játékot Frank Lampardék, komoly helyzetet azonban sokáig nem tudtak kialakítani. A 33. percben emberelőnybe került a hazai csapat, Bosingwát állította ki Chris Foy. Sőt, a 41. percben már kétfős létszámfölényben volt a QPR, amikor a bíró Drogbát is leküldte a pályáról.

A kettős emberelőny ellenére a Rangers nem tudott változtatni alapjátékán a második félidőben sem, így a Chelsea többet birtokolta a labdát, és többször oda is ért Kenny kapuja elé. Egy-egy ilyen esetnél ráadásul néhány vendégjátékos a földre került, a játékvezető azonban nem adott tizenegyest a Kékeknek. Ehelyett a sárga lapokat osztogatta reklamálás miatt, így valószínűleg néhány napig még beszédtéma lesz a ténykedése.

A feszült hangulatú mérkőzésen az ideges vendégek annak ellenére sem tudtak kiegyenlíteni, hogy nyolc mezőnyjátékossal is jobbak voltak, így nem tudták megelőzni a Manchester Citytől nagyon kikapó Manchester Unitedet, míg a QPR felzárkózott a középmezőnybe a tabellán.

Buzsáky Ákos a hazai kispadról nézte végig a mérkőzést.

A meccs egyetlen gólja

A piros lapok

Premier League
9. forduló
Queens Park Rangers-Chelsea 1-0 (1-0)
gólszerző: Helguson (10. - büntetőből)
kiállítva: Bosingwa (33.), Drogba (41.) - mindkettő Chelsea