Bajnokok Ligája

Az MU kétgólos gelsenkircheni sikerével a döntőben érezheti magát

Klassziskülönbség volt a két együttes között, amit az első félidőben még Manuel Neuer tudott egyensúlyozni, ám a második játékrészben az MU nem kegyelmezett, így 2-0-ra nyert Gelsenkirchenben.

A Manchester United megérdemelten nyert - Fotó: AFP

Nem volt meglepetés sem a Schalke 04, sem a Manchester United kezdőcsapatában, az egyik oldalon Hernández és Rooney, a másikon Raúl és Edu rohamozta az ellenfél kapuját. Az első percben rögtön Baumjohann lőtt 20 méterről, Van der Sar fogta a próbálkozást.

A 3. percben óriási helyzet adódott az MU előtt, Rooney ívelt be egy labdát a tizenhatos csücskétől, de Neuer nagy bravúrral szögletre mentett. Ismét három perc telt el, amikor Pak Dzsi Szung lapos lövését védte a német válogatott kapusa.

A másik oldalon Jefferson Farfán válaszolt a két vendéglehetőségre, de nem találta el a kaput. A 14. percben egy remek kiugratást követően Chicharito ziccerben lépett ki, Neuer azonban jól zárta a szöget. A manchesteri csapat óriási lendülettel kezdte a találkozót, negyedóra után már több góllal is vezethetett volna. A Schalke a fogadkozásoknak megfelelően nyíltan játszott, nem állt be védekezni, így a vendégeknek is sok helye volt a támadások építésére. A félidő felénél Rooney szerzett labdát, majd  Chicharitóhoz passzolt, aki ziccerben lövés helyett szintén a passzt választotta, így a németek menteni tudtak. Nagyon sokat számított Höwedes hiánya, lyukasnak tűnt a hazaiak védekezése többször is.

A 26. percben  ismét betliztek a németek, Valencia adott remek labdát Chicharitónak, aki betört a tizenhatosra, lövése azonban elment a kapu előtt. Sorozatban érkeztek a vendéghelyzetek, az MU mindenképpen döntésre akarta vinni az összecsapást még az első félidőben. Ismét csak Manuel Neueren múlott, hogy nem jutott előnyhöz az angol együttes, Giggs fejelt kapura nagy helyzetben, a visszafelé mozgó kapus azonban még beleütött a labdába. A 35. percben Chicharito már lőtt, Neuer védett, Pak ismételt, amit Ucsida blokkolt, majd Giggs nem találta el jól a labdát. Nagy tűzijáték volt. A félidő végén kicsit kiszabadult a Schalke, de Baumjohann feldobta magát a tizenhatoson belül. A 45. percben még egy védést bemutatott a németek világklasszis kapusa, az egyedül kilépő Giggs pörgetését védte parádésan. Ezzel a félidőben Manuel Neuer-Manchester United 0-0.

A 47. percben ott folytatódott a mérkőzés, ahol abbamaradt az elsőben. A 47. percben Evra csúsztatását védte Neuer. Egy percre rá Giggs remek cselek után került hatalmas helyzetbe, de jobb (rosszabbik) lábával csúnyán eltörte a labdát. A Schalke a második játékrészben már egyértelműen visszaállt, de az ellentámadásai kevés veszélyt jelentettek van der Sar kapujára. A 65. Edu kínálta meg jó harminc méterről az angolok kapusát, aki magabiztosan védett.

A 67. percben már Neuer sem tudott menteni, Rooney ugratta ki pazar labdával Ryan Giggst, aki higgadtan gurította be a labdát a kapuba (0-1).

Két percre rá Wayne Rooney lépett ki Chicharito passzával, majd szépen passzolt el Neuer mellett (0-2). Teljes átjáróház volt a németek védelme.

Ezzel gyakorlatilag nem csak ez a találkozó, hanem a továbbjutás is eldőlt, nem várhatók nagy izgalmak az Old Traffordon. Alex Ferguson a végén már pihentetni is tudta kulcsembereit, így is Evra előtt adódott a találkozó utolsó helyzete, ami kimaradt. Az MU azonban így is biztosan nyert, és már fél lábbal a Wembleyben érezheti magát.

Bajnokok Ligája, elődöntő, első mérkőzés

Schalke 04-Manchester United 0-2 (0-0)

Gelsenkirchen, Arena AufSchalke, 54 142 néző

Vezette: Carlos Velasco Carballo (spanyol)

Schalke: Neuer - Ucsida, Matip, Metzelder, Sarpei (Escudero, 73.) - Farfán, Papadopulosz, Jurado (Drexler 83.), Baumjohann (Kluge, 53.) - Raúl, Edu

MU: Van der Sar - Fábio, Ferdinand, Vidics, Evra - Valencia, Carrick, Giggs, Pak (Scholes, 73.) - Rooney, Chicharito (Anderson, 73.)

Gólszerző: Giggs (67.), Rooney (69.)