Kézilabda

Ezen a meccsen múlik, hogy kijut-e a magyar válogatott az olimpiára

  • Tomihmv

Sorsdöntő mérkőzéssel zárja hazai olimpiai selejtezős tornáját férfi kézi-válogatottunk, amely Portugáliával találkozik.

Második meccsén, Norvégia ellen elbukott a hazai rendezésű olimpiai selejtezőn férfi kézilabda-válogatottunk, avagy vasárnap este sorsdöntő ütközet vár a Chema-csapatra. A mieink Portugáliával néznek farkasszemet, a tét pedig az olimpiai szereplés. A bukik a mieinket hozták ki esélyesebbnek, sikerünket ugyanakkor átlagosan 1.70-szeres pénzért mérik.

Csapathírek

A tunéziaiak elleni sikert (33-24) követően szombaton már könnyűnek találtatott a magyar válogatott, ugyanis négy góllal, 29-25 arányban kapott ki a norvégoktól, avagy nem jött össze a bravúr. A mieinknél egyébiránt Krakovszki és Szöllősi hagyta ki az északiak elleni találkozót.

"A norvégok nagyon jól kezdték mindkét félidőt, nem tudtuk őket megállítani, és mindkétszer előnyre tettek szert. Ugyanakkor büszke vagyok a játékosaimra, mert végig küzdöttek, és mindent megtettek azért, hogy visszajöjjenek" - mondta szövetségi kapitányunk az MTI-nek.


>>>🤘 Próbáld ki a Tippmixpro-t és fogadj a legjobb szorzókon🤘 <<<


Rodríguez úgy fogalmazott: ha olyan válogatottal játszol, mint a világ élvonalába tartozó Norvégia, és nem nyújtasz száz százalékot, akkor lehetetlen legyőzni, mert ahogy hibázol, azonnal kihasználja a lehetőséget és megbünteti.

"Most feleannyi góllal kaptunk ki tőlük, mint legutóbb, ami mutatja, hogy egyre közelebb kerülünk hozzájuk" - vélekedett.

A magyar válogatott kerete:
kapusok: Mikler Roland (Szeged), Bartucz László (Tatabánya), Palasics Kristóf (CB Ciudad de Logrono, spanyol).
jobbszélsők: Krakovszki Zsolt (HSA-NEKA), Imre Bence (Ferencváros), Rodríguez Álvarez Pedro (Tatabánya).
jobbátlövők: Ancsin Gábor (Tatabánya), Ilic Zoran (HSV Hamburg, német).
irányítók: Lékai Máté (Ferencváros), Hanusz Egon (TVB Stuttgart, német), Fazekas Gergő (Orlen Wisla Plock, lengyel).
beállók: Bánhidi Bence (Szeged), Rosta Miklós (Dinamo Bucuresti, román), Szöllősi Szabolcs (Dabas KC), Sipos Adrián (MT Melsungen, német).
balátlövők: Bodó Richárd (Szeged), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Szita Zoltán (Szeged).
balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüred), Krakovszki Bence (Tatabánya).
A tornára 18 fő nevezhető, közülük kerül ki a mérkőzésenként pályára lépő 16 játékos. A torna alatt a 18-as és a bő 35 fős keret között öt cserére van lehetőség.

Utolsó ellenfelünk tehát Portugália lesz, amely válogatott az Európa-bajnokságon nem teljesített rosszul. A kvalifikációs tornát viszont a norvégok elleni vereséggel kezdte (29-32), ugyanakkor Tunézián könnyedén lépett át szombaton (37-29).

A portugálok kerete az Eb-hez képest némileg erősödött (Borges és Branquinho is bekerült csapatba), vagyis nem lesz egyszerű dolgunk ellenük. Pláne, hogy a csoport eddigi eredményeknek köszönhetően Norvégia már kijutott Párizsba, Tunézia biztosan nem lesz ott az ötkarikás játékokon, vagyis a portugál és a magyar válogatott közül kerül ki a másik kijutó. Mivel a felek gólaránya ugyanúgy +5, viszont a luzitánok nyolccal több gólt dobtak, s azonos pontszám és eredmény (vagyis döntetlen) esetén a gólkülönbség rangsorol, így

a vasárnapi ütközeten a mieinknek győzniük kell, míg nekik elég az iksz is...

"Nyilván nem lesz egyszerű, ezt mindannyian tudjuk. A portugáloké is nagyon jó csapat, és ahogy láttam, már pihentettek is a vasárnapi mérkőzésre, de szerintem egy meccsen teljesen mindegy, hogy valaki pihent, vagy nem. Mindent bele kell adni" - magyarázta Lékai az MTI-nek.

Mire érdemes fogadni?

A két együttes a tavalyi világbajnokságon találkozott utoljára, akkor a portugálok 27-20-ra tudtak nyerni, előtte pedig egy évvel korábban a budapesti Eb-n néztek farkasszemet, de akkor a mieink győztek egyetlen egy találattal 31-30-ra.

Javítási lehetőség nincs már a találkozót követően, a tét így tehát enyhén szólva is óriási. Habár hazai pályán játszunk, ami miatt esélyesebbek vagyunk, ugyanakkor győzelmi kényszerben lépünk parkettre, így mindezek némileg levehetik a terhet a portugálok válláról, s felszabadultabban játszhatnak. Mindemellett számukra már a remi is elég az üdvösséghez, igaz, ahogy Lékai fogalmazott az MTI-nek, kézilabdában nem nagyon lehet ikszre játszani...

Ugyanakkor mivel nem számít az, hogy a győztes mennyivel nyer (ha egyáltalán lesz), így nem várunk esztelen rohanást a találkozón, még akkor sem, ha a portugálok a gyors kézilabdát erőltetik. Negyedik nap, harmadik meccs, minden ezen a találkozón múlik, avagy tényleg bármi benne van a pakliban, így pedig véleményünk szerint ez az ütközet nem a gólokról szól majd, ezért a bukik által meghúzott 56,5-es határon az under opciót visszük el.

{"headTitle":"Magyarország - Portugália","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-03-17 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Kevesebb, mint 56,5 gól","odds":"1.84","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}