Kézilabda

Íme, tippünk a magyar válogatott kőkemény meccsére

A jó rajt után nehéz feladat vár férfi kézilabda-válogatottunkra az olimpiai selejtezőben, szombaton a norvégok jönnek.

Sikerrel rajtolt a hazai rendezésű olimpiai selejtezőn férfi kézilabda-válogatottunk, ugyanakkor a neheze még csak most következik a Chema-csapatnak. Szombaton Norvégiával találkozunk, s hiába leszünk mi a pályaválasztók, a bukmékerek a skandinávok felé billentik a mérlegnyelvét, akik győzelmét átlagosan 1.65-szörös szorzón mérik.

Csapathírek

Jól kezdték a mieink a tornát, de fogalmazzunk úgy, hogy hozták a kötelezőt. Csütörtök este ugyanis a kvartett leggyengébbnek tartott együttesét, Tunéziát győztük le, méghozzá magabiztosan, szinte végig vezetve, végül kilenc góllal, 33-24 arányban.

A mieinknél az első meccset Pedro és Szöllősi hagyta ki, míg Sipos arcsérülést szenvedett, ápolni is kellett, de a folytatásban is a szakmai stáb rendelkezésére áll majd a hírek szerint.

"Ahogy a meccs előtt is mondtam, egy torna első mérkőzésén rendkívül fontos a győzelem, mert ha nem sikerül, a második találkozón az életben maradásért kell játszani" - nyilatkozta az MTI-nek Chema Rodríguez.


>>>🤘 Próbáld ki a Tippmixpro-t és fogadj a legjobb szorzókon🤘 <<<


A szövetségi kapitány hozzátette, minden úgy történt, ahogyan várták, alaposan felkészültek, a játékosok pedig remek teljesítményt nyújtottak, és akár több góllal is győzhettek volna. Hangsúlyozta, további két nehéz meccs vár az együttesre, mert csütörtökön is látható volt, hogy a norvég és a portugál csapat is nagyon magas színvonalat képvisel, "de mi vagyunk itthon, és ellenük is mindent megteszünk majd a siker érdekében".

A magyar válogatott kerete:
kapusok: Mikler Roland (Szeged), Bartucz László (Tatabánya), Palasics Kristóf (CB Ciudad de Logrono, spanyol).
jobbszélsők: Krakovszki Zsolt (HSA-NEKA), Imre Bence (Ferencváros), Rodríguez Álvarez Pedro (Tatabánya).
jobbátlövők: Ancsin Gábor (Tatabánya), Ilic Zoran (HSV Hamburg, német).
irányítók: Lékai Máté (Ferencváros), Hanusz Egon (TVB Stuttgart, német), Fazekas Gergő (Orlen Wisla Plock, lengyel).
beállók: Bánhidi Bence (Szeged), Rosta Miklós (Dinamo Bucuresti, román), Szöllősi Szabolcs (Dabas KC), Sipos Adrián (MT Melsungen, német).
balátlövők: Bodó Richárd (Szeged), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Szita Zoltán (Szeged).
balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüred), Krakovszki Bence (Tatabánya).
A tornára 18 fő nevezhető, közülük kerül ki a mérkőzésenként pályára lépő 16 játékos. A torna alatt a 18-as és a bő 35 fős keret között öt cserére van lehetőség.

A második ellenfelünk tehát Norvégia lesz, amely válogatottnak nem igazán ment az Európa-bajnokságon, ugyanakkor az olimpiai selejtezős tornát jól kezdte. Csütörtökön ugyanis 32-29-re nyert Portugália ellen.

A skandinávok tehát teljesen más arcukat mutatták most, mint januárban, amit jól példáz az, hogy ugye ezúttal három nyertek a luzitánok ellen, míg szinte napra pontosan két hónapja öttel kaptak ki ellenük Németországban. A norvégoknál Sagosen, Lyse és Blonz termelte a gólokat, Bergerud remekül védett. 

Olyan sok változás egyébként nem történt az Eb-keretükhöz képest, hiszen Aga, Grondahl, Setterblom és Thorsen be-, Gulliksen, Jakobsen, Johannessen és Tonnesen pedig kikerült, míg Rod egyik eseményen sem tud, tudott részt venni.

Mire érdemes fogadni?

A két együttes a tavalyi világbajnokságon találkozott egymással utoljára, akkor a norvégok 33-25-re nyertek. Az utolsó, tétmeccsen aratott, magyar győzelemig egészen 2012-ig kell visszalapozni a históriás könyvekben (27-21-es siker vb-pótselejtezős siker), míg a legutóbbi pontszerzésünk ellenük 2014-ben jött össze egy Eb-n (26-26). Avagy ahogy Chema mester is fogalmazott, nem vitás, Norvégia a favoritja a szombati találkozónak.

Ugyanakkor a hazai pálya előnye, valamint az, hogy a mieink jó formában vannak, úgy véljük, hogy minimum egy szoros meccset összehozhatunk a skandinávok ellen. Ezért fogadáskészítővel arra tippelünk, hogy a mieink nem veszítenek +2,5-es hendikepről (amibe még ugye a kétgólos északi siker is beleférne), valamint a találkozón kevesebb, mint 60,5 találat születik, minderre pedig közel 2.50-szeres oddsot ajánlanak a bukik.

{"headTitle":"Norvégia - Magyarország","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-03-16 19:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Magyarország +2,5 + Kevesebb, mint 60,5 gól","odds":"2.45","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}