Női kézilabda

Idegenben is simázhat a magyar válogatott

Szerdán simán nyert hazai pályán a magyar női kézi-válogatott Svájc ellen, szombaton viszont idegenben küzd meg vele.

Szombaton ismét jelenése van a magyar női kézilabda-válogatottnak az EHF Európa-Kupában, amikor is újfent Svájccal méri össze erejét, igaz, ezúttal idegenben. A meccsnek ugyanakkor így is Golovin Vlagyimir lányai az igen komoly favoritjai, a "V"-re ugyanis átlagosan csupán 1.30-szoros szorzó alatt lehet fogadásokat kötni.

Csapathírek

A felek szerdán mérték össze tudásukat, méghozzá Magyarországon, s egy viszonylag szorosabb első félidőt követően (16-14) kijött a felek közti különbség, s a magyar válogatott végül 12 gólos sikert aratott, avagy 38-26-ra tudott nyerni. A mieinknél Juhász, Háfra és Janurik maradt ki, válogatottunk legeredményesebb játékosa pedig Kuczora volt, aki kereken 10 gólig (!) jutott.


>>>🤘 Próbáld ki a Tippmixpro-t és fogadj a legjobb szorzókon🤘 <<<


Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint az első negyedóra után sokkal több lett a technikai hiba, a kihagyott helyzet, ezért volt csak két gól a különbség a pihenőig.

A magyar női kézilabda válogatott kerete:
Kapusok: BÖDE-BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZEMEREY Zsófi (Motherson Mosonmagyaróvári KC), JANURIK Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria).
Jobbszélsők: GYŐRI-LUKÁCS Viktória (Győri Audi ETO KC), FALUVÉGI Dorottya (SG BBM Bietigheim, német).
Jobbátlövők: ALBEK Anna (Motherson Mosonmagyaróvári KC), PAPP Nikolett (SCM Gloria Buzau, román).
Irányítók: VÁMOS Petra (DVSC SCHAEFFLER), DEBRECZENI-KLIVINYI Kinga (Moyra-Budaörs Handball), SIMON Petra (FTC-Rail Cargo Hungaria).
Beállók: BORDÁS Réka (Praktiker-Vác), FÜZI-TÓVIZI Petra (DVSC SCHAEFFLER), PÁSZTOR Noémi (Motherson Mosonmagyaróvári KC).
Balátlövők: KÁCSOR Gréta (DVSC SCHAEFFLER), KUCZORA Csenge (Praktiker-Vác), JUHÁSZ Gréta (Kisvárda Master Good SE), HÁFRA Noémi (SG BBM Bietigheim, német).
Balszélsők: MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZÖLLŐSI-SCHATZL Nadine (Győri Audi ETO KC).

"Bordás Réka piros lapja egészen biztosan okozott egy kis zűrzavart a fejekben, hogy hogyan tovább" - ismerte el az MTI-nek a mester. A szünetben megbeszélték, hogy védekezésben magasabban kell helyezkedni a beálló körül, ennek köszönhetően nem tudott könnyen bepasszolni labdákat a svájci irányító, s végül magabiztos magyar-siker lett a vége.

A csoport másik meccsén egyébként Norvégia hazai pályán 19 góllal (43-22) nyomta le Ausztriát, így féltávnál továbbra is százszázalékos mérleggel vezeti a sorozatot, a mieink a második helyen tanyáznak négy egységgel, Svájc a harmadik két ponttal, míg az utolsó helyen Ausztria található, amely válogatott még nem szerzett pontot.

Mire érdemes fogadni?

A svájci és a magyar csapat tehát szombaton délután Gümligenben feszül ismét egymásnak, ahol az előjelek alapján újfent magabiztos siker születhet. No, vélhetően ezúttal nem nyernek a mieink 12 találattal, de jó esély van rá, hogy legalább öt marad közte, avagy a bukmékerek által felállított +-4,5-es határon a mieinkre fogadunk, közel duplázós szorzóért cserébe.


✅ Tipp #1: Magyarország -4,5 @1.90   

MEGJÁTSZOM A TIPPET

Fogadási határidő: március 2. 16:30