Bundesliga

Bayer vagy Bayern? Óvatos tippek az aranyderbire!

Igazi hat pontos rangadó következik szombaton, mi pedig bízunk benne, hogy a puskaporral nem spórolnak majd a felek.

Szombaton a világ futballszurkolói egy emberként szorítanak majd a Bayer Leverkusennek, amely történelme első bajnoki aranyára hajt és ehhez óriási lépést tehet, ha legyőzi a 11-szeres címvédő Bayern Münchent. Korábbi anyagunkban már megvizsgáltuk a lehetséges végeredményeket, de vajon mire érdemes fogadni a nagy derbin?

 

Csapathírek

Kezdjük azzal, hogy a két együttes eddig 102 pontot gyűjtött (Leverkusen 52, München 50), 20 kör után még soha nem volt ilyen magas ez a szám. Az egymás elleni meccsek tekintetében a bajorok felé billen a mérleg, akik 90 alkalomból 52-szer hagyták el győztesen a pályát, ezt a Leverkusen csak 19-szer tette meg korábban. Igen ám, de mióta Xabi Alonso vette át a stafétát a gyógyszergyáriaknál, azóta két meccsen négy pontot sikerült elkönyvelni, tavaly márciusban 2-1-re a BayArena legénysége örülhetett, ősszel Münchenben pedig 2-2 állt a lefújás után az eredményjelzőn.

Mint az köztudott, a Leverkusen már 30 tétmeccse veretlen, de 2024-ben 5/3 alkalommal is csak a 90. perc után vitte be a győztes találatot!

Ez egyrészt remek lélekjelenlétről és kiváló mentalitásról árulkodik, viszont hosszútávon azért problémákat is okozhat. Az biztos, hogy a csapat remek karakterrel rendelkezik és remek egységet alkot, ezt a Stuttgart elleni parádés kupa-viadalon is láthattuk, míg a Bayernnél inkább a kiváló egyéni teljesítményeket lehetett kiemelni az utóbbi időben.

Fontos megjegyezni, hogy a rekordbajnokot sérülthullám (is) sújtja: Gnabry, Coman, Kimmich, Laimer és immár Davies sem bevethető, hogy csak a legnagyobb neveket említsük. Tovább nehezíti a helyzetet, hogy Neuer és Upamecano sem 100 százalékos, előbbi mondjuk szinte biztosan a pályán lesz. Nem kizárható, hogy egy erősen kísérleti Mazraui-Dier-De Liga-Guerreiro négyes fog kezdeni, ez bőven adhat okot az aggodalomra, a középpályán pedig a saját nevelésű tini, Pavlovic juthat szóhoz. A támadószekcióban nagy gondok nincsenek, ezt mutatja az 59 lőtt gól is (majdnem kereken 3-as átlag), ez történelmileg a második legjobb 20 kör után a német élvonalban.

Az ellenfél viszont a legjobb védelemmel rendelkezik, hiszen mindössze 14-szer kapitulált, ráadásul bajnokijai felén még gólt sem kapott. Kihagyók a hazai oldalon is vannak, a legfájóbb a 10 gólnál járó Boniface és Palacios hiánya, Kossounou pedig az Afrika Kupán döntőzik Elefántcsontpart színeiben.

[4222004] 2024-02-10 18:30:00 Bayer Leverkusen - Bayern Münchenx

Mire érdemes fogadni?

Ez a kérdés talán a legnehezebb az eddigi idényben, de mi három óvatos tippet is hoztunk. A Bayern 2024-es győzelmei közül egyik sem mondható tükör simának, a gépezet közel sem annyira olajozott, mint amennyire várják a csapattól. A Leverkusen is többször az utolsó pillanatra hagyta a döntést, az összkép viszont sokkal meggyőzőbb az utóbbi 13/11 hazai összecsapását megnyerő együttesnél.

Az Alonso-legénységet végül úgy húzzuk be, hogy tétünk csak akkor veszne el, ha a találkozót a címvédő nyerné meg. Gólszámos fogadásunkat sem mondanánk extrémnek, az overek rendre jön a felek meccsein, beleértve az utóbbi 5/4 egymás ellenii csörtét is, itt pedig nem kizárható a komoly gólzápor sem.


✅ Tipp #1: 3 gól felett (ÁH) @1.76

Tipp #2: Leverkusen +0.25 (ÁH) @1.72

✅ Tipp #3: Leverkusen +0 (ÁH) @2.00

[4222004] 2024-02-10 18:30:00 Bayer Leverkusen - Bayern Münchenx;