Tenisz

Ez a duplázó megrizikózható a Gauff - Sabalenka rangadón

A US Open döntője után ezúttal az Ausztrál Open elődöntőjében mérkőzik meg egymással az amerikai és a fehérorosz lány.

Csütörtökön a hölgyeké a főszerep Melbourne-ben, jönnek az elődöntők, amelyek közül egyértelműen Coco Gauff - Aryna Sabalenka csörte ígéri a nagyobb feszültséget, hiszen ez lesz a tavalyi US Open-döntő visszavágója. 

Mindkét lány zseniális volt az előző szezonban, egyaránt megszerezték pályafutásuk első Grand Slam-címét, a fehérorosz ugye éppen az Ausztrál Openen, míg az amerikai New Yorkban ért fel a csúcsra. Parádésan kezdték ezt a szezont is, szóval Iga Swiatek mellett egyértelműen ők ketten jelenleg a női mezőny legjobbjai. 

Mivel a másik ágon egy outsider-elődöntőt játszanak majd, így erre a találkozóra nyugodtan tekinthetünk előre hozott döntőként is. Az biztos, hogy bármelyikük is jut tovább, komoly favorit lesz a fináléban. 

A fogadóirodák Sabalenka döntőbe jutására látnak nagyobb esélyt, annak ellenére, hogy az egymás elleni összevetésben Gauff 4-2-re vezet. Tavaly 1-1-re végeztek, Indian Wellsben a fehérorosz komoly verést osztott ki, de a US Openen az amerikai vissza tudott vágni, ami rögtön egy Grand Slam-trófeát is hozott magával. Elég nagy csaták jellemzik egyébként a meccseiket, hiszen hatból négyszer döntő szettig mentek, de még Rómában salakon két játszmában is lehozták az overt. Nem az a jellemző tehát, amit Indian Wellsben láttunk, hogy egyikük simán leüti a pályáról a másikat.

Az tény, hogy Sabalenka érkezett meg magabiztosabban az elődöntőbe, gyakorlatilag érinthetetlen volt eddig a tornán. De hasonló mészárlást láthattunk tőle az Ausztrál Open előtt Brisbane-ben is, aztán a döntőben 6-0, 6-3-ra égett meg Elena Rybakina ellen. Hasonlóan könnyen vette az akadályokat egyébként Gauff is, leszámítva a negyeddöntőt, ahol Marta Kostyukkal egy elég szenvedős, alacsony színvonalú meccset játszott. De egy-egy ilyen bárkinek becsúszhat. 
 

Mire fogadjunk?


Sabalenkának megvan az ütőereje, amivel kihúzhatja az amerikai méregfogát, de többször láthattuk már, hogy Gauff mennyire érett és intelligens játékot mutat, amivel túl tud járni a jóval egyszerűbb felfogásban teniszező fehérorosz agyán. Elég közel áll a két játékos egymáshoz, nem véletlen, hogy rendre szoros meccseket és szetteket játszanak. Ha minimum egy 6-4-es szettel kezdenek, akkor már megduplázhatjuk a tétünket, ez pedig nem rossz befektetés annak fényében, hogy az eddigi 16 egymás ellen lejátszott szettjükből 10-ben ezt lehozták. 


✅ Tipp #1: 1. szett játékok száma 9.5 felett @2.02

Fogadási határidő: január 25. 09:30