Tenisz

Harmadszor is nyerünk Hurkacz meccsén?

Egyelőre szerencsét hozott nekünk a lengyel teniszező, hétfőn ismét a meccséből profitálnánk.

Hétfőn jön a nyolcaddöntők második fele az Ausztrál Openen, amelynek érdekessége, hogy a tábla ezen felé egyik ágon sem jött össze a papírforma. A portugál Nuno Borges, a francia Arthur Cazaux és a szerb Miomir Kecmanovic egyaránt váratlanul jutott el idáig, de Cam Norrie-t sem feltétlenül várhattuk a legjobb 16 közé, igaz 19. kiemeltként azért esetében nem beszélhetünk akkora meglepetésről. 

Borges és Kecmanovic egyaránt pokolian nehéz feladat elé néz Daniil Medvedev, illetve Carlos Alcaraz ellen, a britnek azért lehet esélye Alexander Zverev ellen, de számunkra leginkább a fiatal francia meccse a legizgalmasabb, aki Hubert Hurkacz ellen lép pályára a John Cain Aréna harmadik találkozóján. 

Cazaux abszolút meglepetésembere ennek az Ausztrál Opennek, hiszen meglehetősen kevés rutinnal rendelkezik a profik között, ráadásul ezen a Grand Slamen idén debütált. Újoncként a nyolcaddöntőig jutni alapból komoly fegyvertény, főleg a világranglista 122. helyéről. 

Teljesen megérdemelten van azonban a legjobb 16 között a 21 éves francia, hiszen a Györe Laci elleni döntő szettes sikert követően óriási győzelmet jegyzett a 8. kiemelt Holger Rune ellen. Ugyan a dán nem játszotta élete meccsét, de ez semmit nem von le Cazaux érdemeiből, aki bőven tett azért, hogy Rune ne érezze jól magát a pályán. Sokan úgy gondolhattuk, hogy egy ekkora győzelem után kifogy a francia tankja, de a következő körben alaposan elhallgattatta a kétkedőket, miután a nála ugyancsak esélyesebbnek tartott Tallon Griekspoort már három játszmában tudta hazaküldeni. 

Hurkacz már harmadszor főszereplő nálunk ezen az Ausztrál Openen és egyelőre elég jól sikerült olvasni a meccseit, hiszen Omar Jasika és Jakub Mensik ellen egyaránt overes mérkőzést játszott, amelyekkel sikerült profitálnunk. Nem várt a lengyelre egyszerű meccs Ugo Humbert ellen sem, de ott már 40.5 volt a kezdeti over/under line, amit nem éreztünk játszhatónak. 
 

Mire fogadjunk?
 

Most ismét az over felé kacsingatunk, ám csak az első szettet illetően. Cazaux ugyan nem egy magas játékos, de mégis elég komoly, 220-as szervákat üt és gyakorlatilag az egész tornán 200 felett átlagol az első szervákat illetően. Egyáltalán nem fogja tehát vissza magát és a bátor játékával képes lehet meccsben tartani magát. Hurkacz már két meccsét is tie-breakkel kezdte, ezúttal megelégszünk, ha 5-5-ig elmennek. 

Illetve dobunk némi szotyipénzt arra, hogy Cazaux nyer legalább két szettet, ugyanis amellett, hogy jól játszik, a nézőtérről egy maréknyi francia szurkolótól az egész tornán hatalmas támogatást kap és ez faktor lehet ezen a meccsen. Az ellenfél szemszögéből tud frusztráló lenni, ha valakit ennyire nyomnak és Hurkacz ezeken a három nyert szettig tartó meccseken egyébként is borzasztóan hullámzó. 


✅ Tipp #1: 1. szett játékok száma 10.5 felett @2.54

Tipp #2: Cazaux legalább két szettet nyer @2.09

Fogadási határidő: január 21. 05:00