Tenisz

Ha bejön a megérzésünk, 10-szerezhetünk Marozsánnal

A magyar fiú a 12. kiemelt Taylor Fritz ellen mérkőzik meg az Ausztrál Open harmadik körében.

Korán kell kelnünk pénteken, ha látni szeretnénk Marozsán Fábián Taylor Fritz elleni harmadik körös mérkőzését, ugyanis a John Cain Aréna programjának második találkozója lesz ez, avagy hajnali 3 órakor kezdenek. 

A sorsolást látva bízhattunk abban, hogy összejön ez a csörte, de ettől függetlenül azért egy bravúros menetelés egyelőre a magyar fiútól. Marozsán élete első főtáblás Ausztrál Open-meccsén egy legendát, Marin Cilicet küldte haza négy játszmában, majd jött a nagy szívós, 22. kiemelt Francisco Cerundolo, aki ellen már szettet sem veszített. 

Marozsán a szövetség közösségi oldalán azzal kezdte, hogy fontos mérkőzésen van túl:

"Először nyertem Grand Slamen három szettben, kiemeltet vertem, és az ellenfelemnél jobban alkalmazkodtam a körülményekhez. Viszonylag sok bréklehetőséget nem tudtam kihasználni az első szettben, de megnyertem, ami mentálisan sokat számított a következő két játszmában, és egyre jobban játszottam. A nehéz decemberi felkészülés után egy győzelmet is simán aláírtam volna itt Melbourne-ben, de már kettőnél tartok" - jelentette ki, majd rátért a pénteki folytatásra:

Vágyom arra, hogy Fritz ellen játsszak egy nagy pályán, ahol ő biztosan komfortosabban fogja magát érezni, de én szeretem ezeket a szituációkat, megpróbálok felnőni a feladathoz, és ha van esélyem, akkor nyerni - fűzte hozzá.    

Ez egy nagyszerű hozzáállás ehhez a meccs és az eddig látottak alapján úgy tűnik, hogy nem egy verhetetlen amerikai jön majd szembe. 

Fritznek nagyon nem indult jól ez a torna, a Diaz Acosta elleni nyitómeccsén döcögött a játéka és még a bokája is kibicsaklott, így végül nagy nehezen, öt játszmában tudta csak érvényesíteni a papírformát. Ezek után kissé meglepő volt a 3-0-s sikere a következő körben, de Hugo Gaston kellően rosszul játszott ahhoz, hogy momentuma se nagyon legyen. 
 

Mire lehet érdemes fogadni?
 

Bár ahogyan Marozsán elmondta, Fritz érezheti majd komfortosabban magát egy ilyen nagy pályán, ugyanakkor a magyar nagy erénye, hogy nem ismer félelmet. Ennek köszönhetően sikerült legyőzni tavaly Carlos Alcarazt is, akitől egyszerűen nem ijedt meg és ütötte ellene, amit tud. 

Az amerikai az előző szezonban a US Open után borzasztóan sebezhetővé vált és hihetetlen betlikbe nézett bele, illetve sérüléssel is bajlódott. Nagy kérdés, hogy fizikálisan mennyire tudta felépíteni magát, de tényleg úgy tűnik, hogy nincs a legélesebb formában. 

Pénteken ismét nehéz körülmények várnak a játékosokra, marad a hűvösebb, szeles idő, ami inkább az esélytelenebb játékosoknak kedvez. Marozsánt valószínűleg kevésbé zavarja majd, hogy nincsenek 'steril' körülmények, Cerundolo ellen is jól alkalmazkodott. Megvannak a fegyverei, például az ejtések, amivel megmozgathatja az amerikait. 

Reménykedünk egy kicsit magasabb Marozsán-oddsban, mégiscsak a 12. kiemelt az ellenfele, de érzik az irodák is, hogy ebben benne lehet a meglepetés. Plusz hendivel a magyar fiút támogatjuk, illetve megérésből dobunk némi szotyipénzt a 3-2-re. 


✅ Tipp #1: Marozsán +5 Game Hendikep @1.83

Tipp #2: Marozsán 3-2-re nyer @10.00

Fogadási határidő: január 19. 03:00