Tenisz

Ismét Hurkacz meccsén nyernénk

Újabb selejtezős ellenfél következik a lengyelnek, de ezúttal sem várunk diadalmenetet a 9. kiemelttől.

A nagy meleget az esős, borongós és csütörtöktől a szeles idő váltja Melbourne-ben. Ilyen körülmények között sem a legegyszerűbb a tenisz, ez pedig talán inkább az underdogoknak kedvezhet. A negyedik játéknap programjából egy cseh-lengyel párharcot veszünk ki, amelynek egyik főszereplője ismét Hubert Hurkacz lesz. 

A 9. kiemelt lengyel első meccsével is foglalkoztunk, akkor Omar Jasikával csapott össze, aki ellen toronymagas favorit volt a bukiknál, de ahogyan azt vártuk, csak overes meccsen tudta búcsúztatni az ausztrált, igaz csak egy játékkal mentek a line fölé, de az nekünk tökéletesen megfelelt.  

A folytatásban egy újabb tehetséges srác, a 18 éves Jakub Mensik lesz Hurkacz ellenfele, aki az első meccsén szettveszteség nélkül búcsúztatta a korábbi top 10-es Denis Shapovalovot. Noha a kanadai már olyannyira lecsúszott, hogy már csak 114. a ranglistán, de azért 3-0-ra elverni életed első Grand Slam-meccsén nem kis bravúrnak számít. A papírforma egyébként az volt, hogy Mensik megy tovább, hiszen elég meggyőző tenisszel verekedte fel magát a főtáblára. 

Nyilván Hurkacz ellen már teljesen más kihívásokkal szembesül majd a fiatal cseh fiú, de a lengyelnek is várhatóan nehezebb dolga lesz Mensik ellen, mint Jasika ellen volt. Az látszódott, hogy a meleg, száraz levegőben nehéz mit kezdeni 'Hurka' szervájával, az ausztrál egy kóbor bréklabdát leszámítva a közelében nem volt annak, hogy elvegye ellenfele adogatását. Csütörtökön viszont teljesen más időjárás várja a játékosokat, a szeles körülmények között sokkal több esélye lehet a fogadóknak, kvázi a meccs is kiszámíthatatlanabb. 

Elég érett tenisze van már Mensiknek és éhes a sikerre, szóval ismét az over felé kacsingatunk Hurkacz meccsén, igaz a line ezúttal már 38.5. 


✅ Tipp #1: Játékok száma 38.5 felett @1.87

Fogadási határidő: január 18. 02:15