Premier League

Nehéz meccsre készülhet a Liverpool, dupláznánk velük

  • Cipolla

Nem vár könnyű találkozó a hazaiakra a villámrajtot vett Brighton ellen, de kötelező a győzelem.

Aligha jött jobban bárkinek a válogatott szünet, mint a Liverpoolnak a Premier League-ben. A Vörösök komoly sérüléshullámból próbálnak kilábalni az elmúlt hetekben, aminek kétségtelen jót tett a két elmaradt PL-találkozó is. Az új edzővel készülő Brighton ellen így újult erővel próbálkozhatnak a hazaiak, akik természetesen egyértelmű esélyesei a találkozónak.

3901018

Nem kérdés, hogy Jürgen Klopp regnálása alatt az egyik legnehezebb szezonstartján van túl a Liverpool és bár az Ajax ellen nagy nehezen összejött a győzelem a BL-ben a válogatott szünetet megelőzően, számos probléma nehezíti még a csapat helyzetét. Ezek elsősorban a sérülések, illetve a helyzetkihasználás, amire majdnem ráfáztak az amszterdamiak ellen is, de végül összejött a három pont. 

A bajnokságban a hat meccsen begyűjtött 9 egység egyelőre kevés, sőt már komolyabb lemaradásuk is van a listavezető mögött a Vörösöknek, így fontos lenne gyűjtögetni a győzelmeket is. Ehhez a Brighton viszont aligha akar asszisztálni, miután egyelőre szárnyalnak a déliek. A negyedik helyen állnak a bajnokságban, azonban majd' egy hónapja nem játszottak tétmeccset, valamint edzőváltásra is sor került náluk azóta. Potter a Chelsea kedvéért otthagyta a korábbi sikerei helyszínét, míg az utód Roberto De Zerbi lett, aki legutóbb a Sahtar Donyeck együttesét vezette.

Az olasz edzőnek borzasztó nehéz dolga lesz, miután az első öt meccsén négy topcsapattal is megmérkőzik.

Kétségtelen, hogy a három hét alatt bőven volt ideje megismerkednie a körülményekkel De Zerbinek, azonban a játékosoknak mindenképp törés lehet, hogy az eddigi sikeredző elhagyta a csapatot. A Brighton az egyetlen eddigi vereségét a Fulham otthonában szenvedte el, de le tudta győzni a West Hamet és a Manhcester Unitedet is, így négy ponttal előzi aktuális riválisát.

Egyetlen hiányzója De Zerbinek Enock Mwepu lehet, aki betegséggel küzd, míg a hazaiak sérült listája még most is derék. Andy Robertson játékára minimális az esély, Ibrahima Konaté is már ugyan edzésbe állt, de még nem játszhat, míg Curtis Jones, Naby Keita és Alex Oxlade-Chamberlain továbbra is maródi.

Azonban Henderson visszatérhet, Thiago jó játékkal rukkolt ki az Ajax ellen, Szalah tudott egy kicsit pihenni, miután csak egy meccset játszott Egyiptommal, így a szezon eleji fásultság is kevésbé lehet jelen a csapatnál.


>>>Vadiúj fogadóiroda a Hathármon! Markold fel a 120 EUR kezdőbónuszt<<<


Mire fogadjunk?

Nem tudjuk, mire számítsunk De Zerbi csapatától, de alapvetően a védekezésre kell koncentrálniuk a Brightonnak, ha ponttal akarnak távozni az Anfield Roadról. Véleményünk szerint a vendégek erőn felül kell teljesíteniük ehhez, valamint az új edzőnek is bizonyítani akar a társaság, ezért a lapokban lehet az érték.

A tippünk így, hogy a vendég csapat több lapot kap, mint a Vörösök, amire közel kettes szorzót kapunk a bukmékerektől. Ezt még úgyis jó tippnek gondoljuk, ha a Brighton idén idegenben 3 meccs alatt csak két kártyát kapott. Alapvetően egy jóval keményebb csapatról beszélhetünk az elmúlt évek alapján, mint amit eddig látunk tőlük, ami a Pool ellen is eredményezhet lapokat.

{"headTitle":"Liverpool - Brighton","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-10-01 16:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Ki kap több büntetőlapot?: Brighton","odds":"1.93","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"bankonbet"}]}
[3901018] 2022-10-01 16:00:00 Liverpool - Brighton & Hove Albionx;