FA Kupa

Kézenfekvő tippünk van a Chelsea-Manchester Cityre

  • Tomihmv

Finálénak is beillő elődöntőt rendeznek szombaton az FA Kupában.

Hétvégén már az elődöntőket rendezik az angol FA Kupában, szombaton a finálénak is beillő Chelsea-Manchester City ütközet kerül terítékre, amely találkozót a Wembley-ben vívják.

A londoniak felemás passzban várják a találkozót, hiszen a kéthetes pauzát követően két győzelem és két vereség a mérlegük. A West Bromwichtól 5-2-re kaptak ki például hazai pályán (!), míg legutóbb kedden botlottak, amikor a Porto ellen szenvedtek 1-0-s vereséget.

Azonban az utóbbi zakó nem osztott vagy szorzott, mivel az odavágón 2-0-ra verték a portugálokat, így a Kékek jutottak a Bajnokok Ligája elődöntőjébe. Mindezek mellett pedig egy hete a Crystal Palace alakulatát nyomták le 4-1-re.

Jó hír ugyanakkor Thomas Tuchel számára, hogy a szombati csúcsrangadón mindössze Christensenre és Kovacicra nem számíthat, a többiek egytől egyig bevethetők lesznek.


>>>REGISZTRÁLOK A CBET-RE ÉS KÉREM A 200 EURÓ ÜDVÖZLŐ BÓNUSZT<<<


cbet

Ahogy a Chelsea, úgy a Manchester City is sikerrel vette hétközben a Bajnokok Ligája negyeddöntőjét, hiszen ahogy az odavágón, úgy a visszavágón is 2-1-re tudtak nyerni Guardioláék a Dortmund ellen. A németországi sikert megelőzően ugyanakkor 2-1-re kaptak ki hazai pályán a Leedstől, igaz, azt a vereséget a helyén kell kezelni, mivel az alapcsapatához képest nyolc helyen (!) változtatott kezdőjén a katalán mester.

Az Égszínkékek is jól állnak hiányzók terén, mivel náluk egy hiányzó lesz, méghozzá Agüero személyében.

Noha nagy a tét, mindkét oldalon várható rotáció. A Chelsea-nél Kepa kezdhet, de Marcos Alonso is a kezdősípszótól a pályán lehet, míg a Citynél nem volna meglepő, ha a sorozatot eddig végig védő Steffen újfent kezdőként kapna lehetőséget, szintúgy, mint Laporte, Cancelo, Sterling vagy Gabriel Jesús. 

A bukiknál a manchesteriek az esélyesebbek, azonban szerintünk szoros meccsre van kilátás, pláne, ha jócskán hozzányúl alapcsapatához Guardiola. Fogadási szempontból tehát nehéz a találkozó, ugyanakkor az előjelek alapján nem várható, hogy kiszakad a gólzsák. Azonban vélhetően esik majd egy-két találat a meccsen, vagyis jó eséllyel maradnak 2 vagy 3 gól között a felek.

{"headTitle":"Chelsea - Manchester City","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-04-17 18:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"2 vagy 3 gól","odds":"1.80","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"cbet"}]}
[3559256] 2021-04-17 18:30:00 Chelsea - Manchester Cityx;