Bundesliga

Ujjgyakorlat vár a címvédőre a Klassiker után, vagy mégsem?

  • gb1

A Bayern remek meccsen múlta felül a Dortmundot, de a Salátástálhoz a kötelezőket is hozni kell - a Fortuna következik.

Lewandowski ezúttal nem talált be volt kenyéradójának. Fotó: Twitter

A német élvonal szombati zárómeccsén Dávid fogadja Góliátot, ezt pedig mi sem szemlélteti jobban, mint az oddsok. Ritkán láthatunk olyat a topfociban, hogy egy csapat 30-as feletti szorzót kap és ugyan nem tudunk vitatkozni a bajorok fölényével, ez azért túlzásnak tűnhet.

{"headTitle":"Bayern München-Fortuna Düsseldorf","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-05-30 18:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Bayern","odds":"1.07","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"13.39","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Fortuna","odds":"35.97","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

A Bayern Münchennel az utóbbi években a legjobb, ami történhetett, az Hans-Dieter Flick kinevezése. Persze Niko Kovac-csal is behúzta a Bundesligát - és a kupát - a csapat, de a szinte tökéletes, modern, totális focihoz a német válogatott egykori másodedzőjének kezei alatt tértek vissza. Játékukkal nyomasztó fölényt kialakítva szinte megfojtják ellenfeleiket és ha elveszítik a labdát sem riadnak meg, őrült módjára visszatámadnak, nem csoda, hogy opponenseik hosszú periódusokon át a félpályát sem tudják átlépni. 

Hansi munkája révén újra virágkorát éli a végre a neki megfelelő poszton játszó Müller, a szélsőnek vett Daviest a világ egyik legjobb fullbekkjévé tette, Kimmich-et - aki könnyen lehet, hogy bajnoki címet érő gólt lőtt a Dortmundnak - pedig előrehozta az általa preferált helyre, hogy csak pár példát említsünk. A formula működik:

a Bayern az utóbbi megszerezhető 42 bajnoki pontból 40-et zsebelt be és immár hétpontos előnyben van a BVB előtt.

Ezeket olvasva persze egyből bólogatva konstatálja az ember a bukik oddsait, igen ám, de a kiesés elől menekülő Fortuna sem egy lebecsülendő gárda. Uwe Rösler januári kinevezése óta ugyanis csak egy meccset veszítettek kilencből, pár napja pedig láthattuk, ahogyan az európai kupahelyekre pályázó Schalkét verték 2-1-re. A slamasztikából persze még nem másztak ki, de úgy néz ki, hogy legalább a playoff-hely meglesz.

Bármennyire is rázta fel az alakulatot Rösler, szombaton túl nagy falat vár rájuk. A fogadóirodák viszont túl lenézik a Fortunát, így őket bombázzuk egy igen vaskos ázsiai hendikeppel, ami csak akkor bukna teljesen, ha öttel nyerne a Bayern. Márpedig az Union ellen is láttuk, hogy a nehezen feltörhető kiscsapatok ellen tudnak azért szenvedni Lewáék, akik amúgy is jellemzően a komolyabb ellenfelek ellen brillíroznak igazán.

{"headTitle":"Bayern München-Fortuna Düsseldorf","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-05-30 18:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Düsseldorf +3.75","odds":"1.52","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3081618] 2020-05-30 18:30:00 Bayern München - Fortuna Düsseldorfx;