Kézilabda

Ha lehetne közte 20 is, miért ne lenne meg a 11?

Mezőkövesdre látogat a Telekom Veszprém, az egyetlen kérdés a győzelmének a különbsége.

A címvédő Veszprém kedden a Mezőkövesd vendége lesz a férfi kézilabda NB I 16. fordulós mérkőzésén. Nyilván nem kell külön ecsetelni, hogy a két csapat között mekkora a tudásbeli különbség, a borsodiak az élvonalbeli bennmaradásért, a bakonyiak pedig az aranyért és a BL-serlegért küzdenek évről-évre.

Fotó: ehf.com

A Veszprém a BL-ben legutóbb múlt hét szerdán lépett pályára, méghozzá Kielben, ahol egy fordulatos mérkőzésen végül 29-28-as vereséget szenvedett. A németek győzelme azt jelentette, hogy a Veszprém lecsúszott a csoportelsőségről a BL-ben, a vasárnap megrendezésre kerülő Montpellier elleni hazai rangadón azonban bebiztosíthatja vagy legalábbis komoly lépést tehet a második pozíciója felé. Szombaton játszott egy bajnokit az Orosháza ellen, amelyet hazai környezetben 33-22-re meg is nyert.

Visszatérve a keddi meccsre, én magabiztos vendégsikert várok. Nem volt most annyira erőltetett menet a Veszprémnek - gyakran 2-3 naponta játssza felváltva a BL- és bajnoki meccseket -, a következő meccséig pedig megint lesz elég idő regenerálódni. Utazni csak belföldön kell, szóval minden adott ahhoz, hogy egy erős teljesítménnyel hangoljanak a hétvégére.

Sokszor elmondtuk már, hogy a Veszprém kerete annyira nagy és erős, hogy a rotációval sem feltétlenül csökken a teljesítménye. David Davis amúgy is szereti cserélgetni a játékosokat, ami részben abból is fakad, hogy a sok sztárnak muszáj játékperceket adnia.

Ebben a szezonban csak egyszer fordult elő, hogy egymás után két magyar bajnoki meccset játsszon a Veszprém, még az év elején darált le egymásutánban több meccset is. Azokon a találkozókon kétszámjegyű különbséggel verte az ellenfeleket.

Kattints és nézd meg ingyen a tippeket!

 

>>> ÉRDEKELNEK A PROFI TIPPMESTEREK INGYENES TIPPJEI! <<<

Az Orosháza elleni meccs második félidejében nem volt túl motivált a gárda, szerintem most viszont ügyelnek majd rá, hogy meglegyen a nagyarányú győzelem. Hasonló kaliber a Mezőkövesd is, így kis/közepes téttel bevállalhatónak tartom a -10.5.-ös hendikeppet.

{"headTitle":"Mezőkövesd - Veszprém","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-02-18 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Veszprém -10.5 ","odds":"1.8","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}