Tenisz

Csak egy szettet kérünk, Atti!

  • Cesc18

A magyar játékos a chilei Christian Garinnal csap össze a cordobai tenisztorna nyolcaddöntőjében.

Szerdán a nyolcaddöntős összecsapásokkal folytatódnak a küzdelmek Cordobában, a szezon első salakpályás ATP versenyén. A játéknap utolsó meccsén lép majd pályára Balázs Attila, akinek ellenfele a torna 3. kiemeltje, Christian Garin lesz. 

{"headTitle":"Balázs Attila - Christian Garin","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-02-06 00:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Balázs","odds":"2.86","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"cbet"},{"eventTitle":"Garin","odds":"1.42","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"cbet"}]}

Mint látható, nem a magyar játékos a mérkőzés esélyese, de ez a 3.00 alatti odds kifejezetten hízelgő Balázsra nézve, hiszen Garin személyében egy kiváló salakpályás játékos lesz az ellenfele, aki chileiként otthonosan mozog a dél-amerikai viadalokon. 

Garin a tavalyi szezonban tudott szintet lépni - elsősorban a salakos eredményeinek köszönhetően - és jelenleg ott tart, hogy akár kiemelt is lehet majd a Roland Garroson, hiszen jelenleg a 31. helyen rangsorolják. 

Egyelőre 2020-ban nem sok sikerélménye volt, ugyanis az ATP Cup-on nyertes meccs nélkül maradt, Adelaide-ben az első körben búcsúzott, míg az Australian Openen egy győzelem után a második kör jelentette a végállomást számára. Persze a kemény pálya nem igazán az ő terepe, a salak viszont már annál inkább, így a "Golden Swing" és majd az európai salakszezon alatt mindenféleképpen tényező lehet. 

Balázs személyében azonban nem kapott könnyű első ellenfelet Cordobában, hiszen a magyar játékos nagyon jó formának örvend és rettentően motiváltan játszik. 

Underdogként nyerte első meccsét Balázs Atti Cordobában. - Fotó: ATP

Atti számára karnyújtásnyira van a top 100, ha legyőzi Garint, akkor akár már jövő héten meg lehet. De mivel áprilisig nincs védendő pontja, így igazából csak idő kérdése, hogy mikor tör be a legjobb 100 közé. 

A Garin elleni meccséről így nyilatkozott:

Nehéz meccsre számítok, mert ő nagyon jó salakpályás játékos, de ilyen szélben, ha stabil vagyok, és tudom tartani a szervámat, akkor lesz esélyem. Próbálok felszabadultan játszani, és élni a lehetőségeimmel, sose lehet tudni, hogy neki milyen napja lesz.

A szél valóban faktor lehet, már az első meccsét is erős szélben játszotta a magyar. De megbirkózott a nehéz körülményekkel és a nehéz ellenféllel is, hiszen underdogként 6-2, 7-6-ra verte a top 50 körül mozgolódó Lorenzo Sonegót. 

Mire fogadjunk?

Atti elemében van és kifejezetten fekszik neki, ha ő az underdog és nincs rajta nyomás. A mérkőzés elején előnyt kovácsolhat abból, hogy játszott már egy éles meccset, míg Garin lábában csak edzések vannak. 

Egy szettre mindenféleképpen jónak gondoljuk a magyart, pláne úgy, hogy az előző meccsen is jól állta a sarat a nehéz körülmények között. 

{"headTitle":"Balázs Attila - Christian Garin","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-02-06 00:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Szett hendikep: Balázs +1.5","odds":"1.74","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"cbet"}]}