Tenisz

Erre a tippre esküszünk Fucsovics bécsi nyolcaddöntőjén

  • Cesc18

A magyar játékos pályafutása során első alkalommal győzhet le top 10-ben rangsorolt teniszezőt.

Szerdán néhány nyolcaddöntős összecsapásra is sor kerül Bécsben és lesz magyar érdekeltség is, miután Fucsovics Márton a selejtező kipipálása után hétfőn az első körben legyőzte Lorenzo Sonegót. A világranglistán 67. helyen álló nyíregyházi játékosra a legjobb 16 között a top 10-es Karen Khachanov vár. 

{"headTitle":"Fucsovics Márton - Karen Khachanov","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-10-23 16:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Fucsovics jut tovább","odds":"3.15","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Khachanov jut tovább","odds":"1.37","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}

A bukik az orosz teniszezőt favorizálják, ám közel sem biztos, hogy egy egyoldalú mérkőzést láthatunk majd, hiszen Khachanov az elmúlt hetekben nem nyújtott igazán meggyőző játékot. 

A 23 éves moszkvai idén nyáron mérföldkőhöz érkezett, miután betört a top 10-be a világranglistán. Mégsem lehet azonban maradéktalanul elégedett az idei szezonjával, hiszen amíg tavaly három tornán is elhódította a trófeát, addig 2019-ben nulla tornagyőzelem áll a neve mellett, sőt, még döntőbe sem tudott jutni.

Egy éve éppen a fedett pályás versenyeken ment neki nagyon a tenisz, idén viszont teremben egyelőre semmi maradandót nem tudott alkotni.

Itt az őszi időszakban Szentpéterváron és Moszkvában is hamar elhullott, pedig utóbbi helyszínen címvédőként szerepelt. Ha nem kapja össze magát, akkor szinte biztosan a top 10-en kívül zárja a szezont. 

A magyar játékos tavaly negyeddöntőt játszott Bécsben. - Fotó: Facebook/Fucsovics Márton

Ami Fucsovicsot illeti, a remek évkezdés után a szezon második fele már inkább a sérülésekről szólt. Az elmúlt hetekben ki is kellett emiatt hagynia tornákat, a bécsi viadalra viszont úgy tűnik, hogy sikerült fizikálisan megfelelő állapotba kerülnie. 

Hétfőn Sonegót 6-4, 6-4-re verte, de ettől függetlenül ez egy nehéz meccs volt a magyarnak. Az első szettben jól működött Fucsovics szervája, a másodikban viszont kétszer is bukta az adogatójátékát, igaz, fogadóként tudott annyira hatékony lenni, hogy még ez is beleférjen. 

Khachanovnál is hasonló volt a helyzet, jól kezdett, a második szettben viszont hiába volt dupla brékelőnyben, végül csak tie-breakben tudta lezárni a meccset. 

Mire fogadjunk?

A bécsi borítás nem olyan gyors, így hiába van Khachanovnak óriási első szervája, lehet rajta fogást találni. Az utóbbi időben inkább azokon a pályákon játszott jobban, ahol sok könnyű pontot tudott szerezni. Bécsben melósabb labdamenetek várnak rá, ez pedig sansz lehet a magyarnak. 

Fucsovicsnak sok szép skalpja volt már a karrierje alatt, illetve sok sztár életét megkeserítette már egy-egy meccsen, viszont most át kell törnie egy falat, top 10-es játékos elleni győzelme ugyanis még nincs. 

Idén hatszor, összességében pedig 11-szer játszott top 10-ben rangsorolt játékossal és eddig mindig vereség lett a vége. 

Khachanov azonban nem számít még akkora sztárnak, ráadásul Fucsovics győzte is már le korábban. Persze a 2017-es Davis Kupa-meccsük óta rengeteget fejlődött az orosz, de azért már akkor is egy top 50-es teniszező volt. 

Fogadás szempontjából az over 22.5 játékra esik a választásunk, ugyanis Khachanov az utóbbi időben a lassabb kemény borításokon nem tudott domináns játékot nyújtani. Illetve ne felejtsük el, hogy Fucsovics rengeteget meríthet a közönség támogatásából is, hiszen sok-sok magyar szurkoló szokott kiruccanni a sógorokhoz. 

{"headTitle":"Fucsovics Márton - Karen Khachanov","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-10-23 16:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"22.5 játék felett","odds":"1.94","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}