Bajnokok Ligája

Nem várunk meglepetést a Lipcse-Lyonon

  • gb1

Gulácsiék a hétvégén elszenvedték első vereségüket a Nagelsmann-érában, de akár jól is jöhetett a józanító pofon.

fotó: Twitter

A német sportsajtó még mindig a Bayern 7-2-es diadalától hangos, de szerdán a Bundesliga-éllovasok közül ismét megcsodálhatunk két csapatot. A Dortmund Prágában vendégeskedik, míg a Lipcse a francia Lyon csapatát fogadja, ebben az előzetesben utóbbit nézzük meg közelebbről.

{"headTitle":"RB Lipcse-Lyon","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-10-02 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Lipcse","odds":"1.62","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"4.71","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Lyon","odds":"5.02","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

A hétvége egyik nagy meglepetése volt, hogy Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata, az addig listavezető RB Leipzig hazai pályán 3-1-es vereséget szenvedett a Schalke 04-től. Külön érdekesség, hogy a csapat 2019-ben először kapott fejes gólt, ez pedig értelemszerűen masszív védősorukat dicséri. A csapat a váratlan zakó ellenére is új életre kelt Julian Nagelsmann érkezése óta és így is rövid történelmének legjobb szezonrajtját futja. A ligában jelenleg másodikok a Bayern mögött, a BL-csoportot pedig egy idegenben aratott sikerrel indították Portugáliában.

Fiatal mesterük az alábbiakat mondta a párosításról és az ellenfélről. "A Lyon játéka hasonlít a tavaly látottakhoz, de azért változott is. Több fontos játékost elveszítette, de így is komoly potenciál van bennük. Depay-t például különösen nehéz levédekezni. (...) A fiúk amúgy jól reagálták le a Schalke elleni blamát és gyorsan túltették rajt magukat. Persze bolondok lennénk hagyni, hogy egy meccs kizökkentsen minket." - mondta Nagelsmann.

RB Leipzig#germany-rasenballsport_leipzig#5
[3170199] 2019-10-02 21:00:00 RB Leipzig - Lyonx

A Ligue 1 tavalyi bronzérmese pompásan kezdte a szezont, két lehengerlő győzelmet aratva, ám ezt követően máris hullámvölgybe kerültek. Hiába verték hárommal a Monacót, majd hattal az Angers-t, hiszen ezek az eredmények kárba vesztek azóta, ugyanis

a Lyon minden sorozatot figyelembe véve hét meccse képtelen nyerni, nyolcmeccses széria pedig utoljára 1996-ban történt!

Mondjuk a Zenit elleni csoportnyitón nem volt annyira pocsék a játék, de csak 1-1-re futotta erejükből úgy, hogy az egyetlen gólt Depay büntetőből szerezte. Amúgy Bundesliga-csapatok ellen különösen rosszul futottak a nemzetközi kupákban - az utóbbi nyolcból csak egyetlen meccset zártak győzelemmel és négy idegenbeli meccsük kétszer vereséggel és kétszer döntetlennel végződött.

Mindezeket látva egyáltalán nem meglepő, hogy a bukik ekkora favoritnak hozták ki a hazaiakat, mi pedig nem is cifrázzuk túl a dolgot és behúzzuk Gulácsiék győzelmét.

{"headTitle":"RB Lipcse-Lyon","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-10-02 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Lipcse nyer","odds":"1.62","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3170199] 2019-10-02 21:00:00 RB Leipzig - Lyonx;