Bundesliga

Nem találnátok ki, hogy mire tippelünk az Union-Dortmundon

  • gb1

A Darazsak a fővárosi Bundesliga-újonc otthonában lépnek pályára és természetesen komoly favoritok.

fotó: Twitter

A Borussia Dortmund zsinórban a harmadik bajnoki győzelmére hajt szombaton, amikor is a történelme során először az élvonalban induló Union Berlin otthonába látogat. A szorzók alapján láthatjuk, hogy a bukik nem sok esélyt adnak a hazaiaknak, ami persze nem túl meglepő látva a BVB pompás formáját.

{"headTitle":"Union Berlin-Borussia Dortmund","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-31 18:30","footerTitle":"Eredő odds","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Union Berlin","odds":"8.46","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"5.47","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Dortmund","odds":"1.36","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

A Stadion An der Alten Förstereia Bundesliga 2-ben az egyik legnehezebben bevehető pályának bizonyult, ám az élvonal más kávéház és az Union rögtön óriási pofonnal indította a szezont. A Nagelsmann által átvett, sokak által bajnokesélyesnek vélt Lipcse az első fordulóban 4-0-al gázolt át a fővárosi csapaton és lássuk be, a szombat kora esti meccs sem sok jóval kecsegtet az Union szimpatizánsainak. Jó jel lehet mondjuk, hogy legutóbb 2012 novemberében volt olyan, hogy két egymást követő hazai meccsen nem sikerült betalálniuk.

További kis bónusz, hogy van egy titkos fegyverük, a Klopp alatt a BVB-vel két bajnoki győzelmet jegyző és a csapatot így nagyon jól ismerő Neven Subotic, aki az eltiltott Schlotterbeck helyén játszhat majd a védelemben. Az Augsburg ellen kiállított bekk mellett Hübnerre nem számíthat még Urs Fisher. A Dortmundban Thorgan Hazard robbant le a Köln elleni találkozón, helyén a szintén nyári szerzemény Julian Brandt kaphat lehetőséget.

[3081392] 2019-08-31 18:30:00 Union Berlin - Borussia Dortmundx
[3081392] 2019-08-31 18:30:00 Union Berlin - Borussia Dortmundx;5
Tudtad? Ez a meccs lesz a Bundesliga történetének 91. különböző párosítása. A két csapat a Német Kupában már összemérte erejét – 2016-ban 2-2-es rendes játékidőt követően a Darazsak csak a hosszabbításban tudták bebiztosítani a továbbjutást.

A BVB villámrajtot vett és zsinórban hat nyert tétmeccs után érkezik Berlinbe. Favre fiai hat pontot hoztak el az eddigi két Bundesliga meccsükről, ám érdekes, hogy mindkét alkalommal hátrányból kellett fordítaniuk. Az sem elhanyagolható, hogy az elmúlt 14 bajnokiból csak egy alkalommal nem tudtak gólt szerezni, sőt az utóbbi nyolcon legalább kettőt vágtak.

Valójában semmi okunk nincs azt feltételezni, hogy ez a trend szombaton ne folytatódna. Ugyan Hazard sérült, de a Dortmund támadósora nélküle és klasszisokkal jobb az ellenfél védősoránál, a keretek közti erőkülönbséget pedig zongorázni lehet. Igaz, hogy az sem kizárt, hogy ellenfelük ezúttal sem marad gól nélkül, mindenesetre a harmadik meccsen is behúzzuk a már szokásosnak nevezhető BVB-tippet.

{"headTitle":"Union Berlin-Borussia Dortmund","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-31 18:30","footerTitle":"Eredő odds","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Dortmund nyer + 2.5 gól felett","odds":"1.80","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3081392] 2019-08-31 18:30:00 Union Berlin - Borussia Dortmundx;