Bulvár

Bárcsak több ilyen laza futballsztár lenne a világon!

N'Golo Kanté sokadszorra is bebizonyította, hogy ő csak egy szerény srác, aki szereti a focit.

N'Golo Kanté szerénysége és visszafogottsága közismert a futballközegben, ő az a világsztár, aki nem balhés ügyeivel és agresszív játékával hívja fel magára a figyelmet, hanem eleganciájával és játéktudásával. Erre ismételten egy kiváló példa az a történet, amely Kantéval esett meg a minap.

Történt ugyanis, hogy a Cardiff elleni 4-1-es sikert követően Kanté Párizsba akart utazni családjához, ám lekéste a Londonból induló Eurostar szerelvényét, így nem tudott elutazni. Kanté azonban hithű muszlim, így keresett egy londoni mecsetet, hogy letudja esti imáját, amelyből végül egy egész estét FIFA-parti és közös vacsora lett.

Fotó: BBC

Egy szintén muszlim Arsenal-szurkoló, Badlur Rahman Jalil ugyanis felismerte Kantét és meghívta őt vacsorára az otthonába, amelyet a helyi szokások szerint illik is elfogadni.

"Együtt imádkoztunk a mecsetben és az iszlám tanítása szerint meghívtam őt magamhoz vacsorára. Egyedül volt, igent mondott és mivel amúgy is lekéste a vonatot, örömmel csatlakozott. Mivel proteindiétán volt, csak egy kis currys rizst evett és teát ivott hozzá. Utána tönkrevert mindannyiunkat FIFA-ban, végül pedig együtt néztük meg a napi összefoglalókat" - mesélte Badlur.

"Én Liverpool-szurkoló vagyok, de a legtöbben itt az Arsenalért szorítanak. De Kanté több, mint futballista, ő egy igazi példakép, akár mint ember, akár mint játékos. Közvetlen srác, nincs elszállva magától, amely annyira jellemző a mai játékosokra. Örömmel fotózkodott mindenkivel és élmény volt vele beszélgetni" - mondta egy másik jelenlévő.

A Chelsea szóvivője a történet hallatán csak annyit tett hozzá, "Tipikus N'Golo".