Magyar foci

Csányi beismerte, Rossi pedig megmutatta

Némi meglepetésre legyőzte Görögországot a magyar válogatott, amely így életben tartotta reményeit a Nemzetek Ligájában.

Szerencsére nem kellett sokat várni Marco Rossi első győzelmére, a magyar válogatott élére nyáron kinevezett olasz szakember második (tét)mérkőzésén rögtön egy történelmi sikert aratott, hiszen kereken 31 éve sikerült utoljára megvernünk a helléneket.

Fotó: MTI

A három pontunknak köszönhetően nyílt maradt a küzdelem a C divízió 2-es csoportjában, amelyet jelenleg a két 1-0-s sikerrel rajtoló Finnország vezet.

255904

Rossinak ugyan mindössze 9 napja volt együtt dolgozni a csapattal, de a játékosok elmondása valamint a látottak alapján is érezhető, hogy sokkal jobb állapotban van a gárda, mint az elmúlt egy évben bármikor.

A két remekbe szabott gól is jelzi, hogy megvan a kellő kurázsi a fiúkban, Rossi személye pedig tökéletesen alkalmas arra, hogy ezeket az erényeket kihozza a játékosaiból.

A mérkőzés utáni nyilatkozatokból is az szűrhető le, hogy a válogatott tagjai elfogadták az olaszt - lásd keretes írásunkat - , sőt, kifejezetten bíznak a munkájában. Bár talán még korai kijelenteni, de mégis úgy tűnik, hogy Marco Rossi szövetségi kapitányi kinevezése az utóbbi időszak legjobb döntése volt az MLSZ részéről.

És ha már MLSZ, a meccs után megszólalt Csányi Sándor elnök úr is, aki most már belátja, hogy Georges Leekens kinevezése nagy hiba volt a szövetség és saját maga részéről is.

"A folytatásban is ezt várjuk, hogy lépegessen előre, fejlődjön a magyar csapat. Úgy gondolom, jó döntés volt Marco Rossit kinevezni. Hogy túl késői döntés volt ez? Lehet, hogy igen, és az az én hibám. Engem győztek meg arról, hogy Georges Leekens a megfelelő ember, de úgy gondoltam: inkább később váltsunk, minthogy ne tegyünk semmit"- mondta a Nemzeti Sportnak az elnök.

A magyar válogatott tehát végre ismét meccset tudott nyerni, ráadásul nem is akármilyen gólokkal. Hosszú út áll még a csapat előtt, de a kezdet biztató.

A nemzeti csapat két idegenbeli összecsapással folytatja szereplését a Nemzetek Ligájában: október 12-én a görög, három nappal később pedig az észt együttes vendége lesz.

 

Nyilatkozatok
Marco Rossi: "Gratulálok játékosaimnak, akik ugyanúgy harcoltak, mint Finnországban, ahol kevésbé állt mellénk a szerencse. Elsősorban nekik jár a gratuláció. A második félidőben kicsit alábbhagyott a lendület, mintha kissé megijedtek volna, hisz rég nyertek mérkőzést. Az ekkor mutatott kitartás és lélekjelenlét miatt viszont dicséretet érdemel a csapat. A játékosok a kezdetektől megfogadták a tanácsaimat, betartották az utasításaimat a pályán. Elképesztően nagy nyomás és felelősség volt rajtuk. A futball számomra az emberekről szól, szurkolók nélkül pedig a foci halott. Viszont talán egy kis terhet levett a játékosok válláról, hogy nem volt rajtuk a szurkolók nyomása."
Kovács István: "Azt követően, hogy a szövetségi kapitány magára vállalta a finnországi vereséget, most minden dicséret őt és a szakmai stábot illeti, mert egy olyan taktikát talált ki erre a mérkőzésre, amellyel a csoport legjobbja ellen tudtunk eredményesek lenni. Jól reagált a csapat a kudarcra, köszönjük a szurkolóknak a biztatást, remélem újra egymásra találnak a válogatottal, mert ez a sport valójában értük van, és csak velük együtt lehetünk mi is sikeresek. Egy a zászló egy a csapat"
Szalai Ádám: "Egy csapat csak akkor lő ilyen gólokat, ha mindenkinek ilyen a hozzáállása, így védekezik, és a legkisebb szituációból is a legtöbbet akarja kihozni. Nekem is volt olyan karrierem során, hogy hosszú ideig nem jött be semmi, de mindig szorgalmas voltam és olyan volt a hozzáállásom. Egy idő után mindig visszakapja az ember a sorstól. Ez egy jó kezdet, amire lehet építkezni"
[2710735] 2018-09-11 20:45:00 Magyarország - Görögországx;