Bajnokok Ligája

Nincs vesztenivalója a Vidinek

A magyar bajnok a bulgáriai odavágóhoz hasonlóan, a visszavágón is teher nélkül lép pályára.

Teher nélkül léphetnek pályára Husziték szerdán. - Fotó: molvidi.hu

Életben maradtak a Vidi álmai a Bajnokok Ligájában, hiszen gól nélkül remit ért el Bulgáriában, a Ludogorec otthonában egy hete. Az esélyek viszont továbbra sem a magyar aranyérmes mellett szólnak, vagyis teher nélkül léphetnek pályára Marko Nikolics fiai a visszavágón.

1x2 
MOL Vidi FC Döntetlen Ludogorec
5.50 3.75 1.61

Mindez főleg az odavágónak köszönhető, ahol momentuma sem volt a Vidinek, hiszen voltaképp kibekkelte azt a meccset. Igaz, néha még a védekezésbe is komoly hiba csúszott, de mivel ezzel a bolgárok nem tudtak élni, így 0-0-ról folytatják a csapatok a Pancho Arénában.

Az biztos, hogy a magyar aranyérmesnek változtatnia kell a hozzáállásán, mert még egyszer 90 percet biztosan nem tud kibekkelni a temérdek brazil, román és lengyel válogatott játékosokkal rendelkező Ludogorec ellen. Támadóbban kell fellépnie Huszti Szabolcséknak tehát, csak így lehet esély, egyébként is az odavágón, egy-egy jó elfutás megmutatta, hogy azért a bolgár védelem is zavarba hozható, ám ebből lényegesen több nem kell.

"Úgy gondolom, csapatszinten bolgár ellenfelünk fölé tudunk majd kerekedni, még akkor is, ha egyénileg kiváló labdarúgók alkotják a Ludogorec keretét. Fontos, hogy szerda este is olyan fegyelmezetten védekezzünk, mint tettük azt egy hete Bulgáriában. Pályafutásom során volt már alkalmam nagyszerű játékosok ellen játszani, azt pedig bátran kijelenthetem, hogy a Ludogorec labdarúgói minden szinten felveszik a versenyt velük" - nyilatkozta Fiola Attila a molvidi.hu-nak

Egyik csapat főpróbája sem sikerült, hiszen amíg a Ludogorec a Beroe otthonában játszott 1-1-es döntetlent, addig a Vidi hazai pályán ért el ugyanilyen eredményt a Paks csapata ellen. Persze mindebből nem érdemes kiindulni, mivel egyértelmű, hogy mindkét fél számára sorsdöntő lesz a hétközi ütközet, óriási téttel bír a szerdai visszavágó. És emiatt van esélye a Vidinek, ugyanis a magyar bajnoknál abszolút nem elvárás a továbbjutás, főleg egy olyan csapat ellen, amelynek 3,5-szer erősebb a játékoskerete. A teher, tét nélküli játék pedig a piros-kékek előnyére várhat, főleg, ha támadólag lépnek fel.

Ugyanakkor a bukmékerek a visszavágón sem adnak esélyt a székesfehérváriaknak, hiszen amíg a magyar bajnokra 5.50-szeres, addig a bolgárra mindössze 1.61-szeres pénzért lehet fogadni. Szerintünk viszont nem ebben a fogadási típusra, hanem a gólok számára érdemes fogadni. Mi ugyanis nem várunk nagy változást, hasonló lehet a forgatókönyv, mint egy hete, amit Marko Nikolics is alátámasztott a keddi sajtótájékoztatón. A szerb trénre úgy fogalmazott, hogy nem akarnak meghalni, avagy fegyelmezett védekezés nélkül esélyük sem lesz a visszavágón, vagyis ezúttal sem a gólokról szólhat majd a találkozó.

  • Kevesebb, mint 2,5 gól @ 1.66 
[2789361] 2018-08-01 20:00:00 Videoton FC - Ludogorets Razgradx;

A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti szerda este 8 órától!