Tenisz

Hatalmasat zuhant a 15 éves tini szorzója - megéri pakolni?!

  • Cesc18

Az ukrán Marta Kostyuk underdogból favorit lett a fogadóirodákban.

Kedden a hölgyek is bemutatkoztak a wimbledoni selejtezőben, a mai napon pedig már a harmadik körbe való jutásért lépnek pályára. A mezőny legfiatalabb tagja a holnap 16. életévét betöltő Marta Kostyuk, aki Melbourne után Londonban is eséllyel pályázik arra, hogy főtáblás legyen. 

Sima rajtot vett Kostyuk Wimbledonban. - Fotó: WTA

Az ukrán tini tavaly parádésan szerepelt a juniorok között, egyesben Australian Opent, míg párosban US Opent nyert. Idén Melbourne-ben már a felnőttek között indult és gyorsan megismertette a nevét, miután a selejtező leküzdése után egészen a harmadik fordulóig menetelt. Azóta kevesebbet hallatott magáról, de elmondása szerint a fájó prágai veresége után el is veszítette a fonalat. Most kezd visszatérni a helyes ösvényre, miután Ivan Ljubicicnél eltöltött néhány napot. 

Gyakoroltunk, beszélgettünk Ivannal, nagyon pozitív ember, aki sokat segített nekem. 

Valóban hatással lehetett Kostyukra, ugyanis az ukrán lány nagyon magabiztos rajtot vett a selejtezőben. Az amerikai Lauren Davist 6-3, 6-3-mal küldte haza úgy, hogy egyszer sem veszítette el az adogatását. 

Fogadás a győztesre    
Kristie Ahn Marta Kostyuk
2.00 1.65
Fogadási határidő: 15:00

Most Kristie Ahn személyében egy újabb amerikai teniszező vár rá, aki 2008-ban ugyancsak nagyon fiatalon, 16 évesen debütált Grand Slam-tornán, ám végül nem tudott nagy karriert befutni. Beszédes, hogy azóta idén az Australian Openen tudott újra GS-főtáblás meccset játszani, igaz, ehhez is szabadkártyára volt szüksége. A füves borítást kedveli, a salakos Daniela Segult könnyedén verte, de az igazi erőfelmérő ez a meccs lesz számára. 

Rettentően érdekesen alakul a kétesélyes piac, ugyanis komoly zuhanórepülésben van Kostyuk szorzója. Az egyik bukinál tegnap este 2.34-en nyitott, a cikk írásának pillanatában viszont már csak 1.75-ért fogadható. 

De ez a legmagasabb odds amit kapunk, a nagy átlag 1.65-1.70 között kínálja. A fogadók tehát egyértelműen Kostyukkal tartanak, ami teljesen érthető, hiszen tehetségesebb, jobb játékos, mint az amerikai, ráadásul nagyon meggyőzően kezdett. 

Kostuykot egyébként az irodák Davis ellen is alulértékelték, hiszen 50-50-re hozták ki az esélyeket, ám a meccs kezdésére már az ukrán volt a favorit. 

Véleményünk szerint most is jól látják az esélyeket a fogadók és még ezen az oddson is van érték Kostyukban.