Kézilabda

Hihetetlen, hogy ezen csapatok közül kerül ki a BL-győztes!

Óriási meglepetésre két underdog játssza a férfi kézilabda Bajnokok Ligája fináléját vasárnap, Kölnben.

Lazarovék parádés játékkal győzték le szombaton a PSG-t. - Fotó: Facebook

Francia házi döntőt rendeznek idén a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, hiszen óriási meglepetésre a Nantes és a Montpellier feszül egymásnak a mindent eldöntő csatában. A bronzért a két tavalyi finalista, a PSG és a Vardar Szkopje csap össze.

1x2   
Nantes Döntetlen Montpellier
2.23 6.50 1.98

Az első elődöntőben a Nantes és a toronymagas favoritnak kikiáltott PSG nézett farkasszemet egymással. A Kanárik nem kezdték jól a meccset, azonban a 10. perc körül utolérték a párizsiakat, 5-6-ról zsinórban négy gólt lőve fordítottak, s előnyüket nem engedték ki kezükből, s összességében teljesen megérdemelten nyertek.

A másik meccs sokkal izgalmasabbra sikeredett, még úgy is, hogy voltaképp végig a Montpellier vezetett. Történt ugyanis, hogy az utolsó percre 27-27-tel fordultak a csapatok, s a francia gárda Diego Simonet révén megszerezte a vezetést 20 másodperccel a vége előtt. A Vardarnak volt még ugyan lehetősége, ám Vuko Borozan lövése a kaput sem találta el, így a Montpellier jutott a döntőbe.

A két finalista nagyon jól ismeri egymást, idén már háromszor is megmérkőzött egymással, szeptemberben, a Szuperkupa elődöntőjében a Nantes 3 góllal bizonyult jobbnak, a bajnokságban viszont kétszer is a Montpellier nyert. Előbb októberben 30-27-re idegenben, míg legutóbb kereken 10 napja, hazai pályán 33-28-ra. Talán utóbbinak is köszönhető, hogy a bukmékereknél egy hajszállal a déliek az esélyesebbek. 

Azonban a háromesélyes szorzókban nem látunk értéket, hiszen ahogy előbb említettük, a felek minden rezdülését ismerik egymásnak. Ez, illetve az óriási tét agyonnyomhatja a meccset, s születhet kevés találat. A BL-döntőkre egyébként sem jellemző a sok gól az utóbbi években, kivételt ez alól a magyar szempontból sajnálatos végjátékáról elhíresült Kielce-Veszprém képez.

  • Kevesebb, mint 55,5 gól 1.75 @    
1x2    
PSG Döntetlen Vardar Szkopje
1.47 8.50 3.05

A tavalyihoz hasonlóan, idén is összecsap a két gigász, avagy a PSG és a Vardar Szkopje, azonban a felek ezúttal nem az arany-, hanem "mindössze" a bronzéremért csatáznak. Óriási meglepetés ez, főleg a franciák részéről, akiknek a 2016-os bronz, majd a 2017-es ezüst után idén kellett volna felérniük a csúcsra. Ez tehát biztosan nem jön össze számukra, a harmadik hely viszont meglehet, ami totális francia fölényt eredményezne a BL-ben, hiszen akkor az érmes pozíciókban csak és kizárólag gall csapat végezne.

Igaz, nagy kérdés, hogy a csalódást követően sztárok mennyire lesznek motiváltak francia oldalon, merthogy macedón részről biztos, hogy nem lesz ezzel gond. A Vardar játékosai ugyanis utoljára játszanak ezen összeállításban együtt, hiszen a legnagyobb sztárok elhagyják a klubot, s a közeljövőben a macedón csapat aligha szerepel majd ilyen horderejű meccseken. Így pedig kétségünk sem lehet afelől, hogy Sterbik Árpádék éremmel akarnak majd búcsúzni Szkopjétól.

Mindemellett gólokra lehet érdemes fogadni, a bronzmeccsek ugyanis többnyire felszabadult játékot szoktak hozni. Tavaly például a Veszprém 34-30-ra győzte le a Barcelonát, s ugye mind a francia, mind a macedón oldal tele van jobbnál jobb lövővel.

  • Vardar +2,5 1.75 @    
  • Több, mint 58,5 gól 1.85 @