FA Kupa

Melyik angol gigász marad trófea nélkül?

Óriási a tét az FA Kupa fináléban, hiszen amely nagyágyú elbukik, az bizony trófea nélkül marad az idei szezonban.

Melyik angol gigász marad trófea nélkül? - Fotó: YouTube

Ismét két gigász csap össze az FA Kupa fináléjában, hiszen a Chelsea és a Manchester United feszül egymásnak szombat délután a Wembley-ben. A 2016-2017-es idényben mindkét csapat jól szerepelt, s behúzott egy-két trófeát, az idén viszont ez nem volt elmondható a felekről, vagyis amely csapat elbukja a hétvégi meccset, az bizony serleg nélkül marad a szezonban.

1x2    
Chelsea Döntetlen Manchester United
2.75 3.00 2.67

A Chelsea egyébiránt a tavalyi szezonban is eljutott a sorozat fináléjába, azonban az Arsenallal szemben alulmaradt. Ezúttal Antonio Conte mindenáron be akarja húzni a serleget, hiszen könnyen lehet, hogy ez az utolsó mérkőzése a londoniak kispadján.

A fővárosiak egyébként pocsék formában várják a döntőt, hiszen az utolsó két bajnokijukon mindössze egy pontot szereztek, pedig két újonccal, a Huddersfielddel és a Newcastle-lel találkoztak. Előbbivel 1-1-et játszottak a Stamford Bridge-en, míg utóbbitól 3-0-ra kaptak ki idegenben, igaz, azon a találkozón egy-két kulcsjátékosát pihentette Conte mester.

[2750073] 2018-05-19 18:15:00 Chelsea - Manchester Unitedx;5

A manchesteriek legutóbb 2016-ban nyerték meg az FA Kupát, akkor a Crystal Palace csapatát győzték le hosszabbítást követően 2-1-re a mindent eldöntő ütközeten, ami egyébiránt Louis van Gaal utolsó meccse volt a Vörös Ördögök kispadján. Azóta ugyebár José Mourinho dirigál északon, s a négy angol trófea közül kettőt (Ligakupa, Szuperkupa) már behúzott a Uniteddel, vagyis számára is roppant fontos lenne, hogy megnyerje az FA Kupát. Főleg, hogy tavaly három serleget nyert csapatával, idén pedig ugye ez lehet az első.

A Vörös Ördögök egy fokkal jobb passzban vannak, mint a Kékek, hiszen az utolsó három Premier League-es találkozójukon négy pontot szereztek, viszont csak egy gólt lőttek, igaz ugyanennyit is kaptak. Ugyanakkor, ha megnézzük, hogy kikkel játszottak (Brighton, West Ham, Watford), akkor a manchesteriekről is megállapítható, hogy nincsenek életük formájában.

Ki nyeri az FA Kupát?   
Chelsea Manchester United
1.90 1.80

Ez lesz egyébként az első alkalom, hogy az FA Kupa fináléban alkalmazzák a videóbírót, ennek viszont Danny Drinkwater és David Luiz a londoniaktól, míg a manchesteriektől vélhetően Romelu Lukaku, Marouane Fellaini és Anthony Martial sem lesz részese sérülés miatt.

A felek az idei szezonban kétszer mérték össze eddig tudásukat, novemberben a Chelsea győzött 1-0-ra a Stamford Bridgen, míg februárban a United nyert 2-1-re az Old Traffordon. Már ezekből az eredményekből is látható, hogy ezúttal is szoros mérkőzésre van kilátás, főleg, hogy mekkora téttel bír a találkozó.

Mindezt a bukmékerek is érzékeltetik szorzóikkal, hiszen a     a Chelsea-re 2.75-szörös oddsot kínál, a Manchester Unitedre 2.67-szeres, míg a döntetlenre háromszoros szorzón fogadhatunk. A mindkét csapat szerez gólt fogadási opcióra 1.90-szeres oddson fogadhatunk, míg a 2,5-nél több találatra 2.25-szörös, a maximum két találatra pedig 1.50-szeres szorzót ajánl az állami iroda. Utóbbiban pedig vélünk némi értéket felfedezni, hiszen ugye óriási a tét, ráadásul a felek találkozói nem a gólokról szólnak, mióta a fentebb említett két tréner vezeti a csapatokat (az így lejátszott négy mérkőzésen háromszor is 2,5 alatt volt a találatok száma).

  • Kevesebb, mint 2,5 gól @ 1.50  
[2750073] 2018-05-19 18:15:00 Chelsea - Manchester Unitedx;