Bajnokok Ligája

Nagyon szeretnék, hogy a Real Madrid házi bírója vezesse a finálét

Törökországban elismerően beszélnek a Realnak gyanúsan sokat fújó Cakirról.

Oddsok a Bajnokok Ligája döntőjére
Real Madrid Döntetlen Liverpool
2.25 3.60 3.00

Hatalmas vihart kavart Cüneyt Cakir játékvezető ténykedése a Real Madrid-Bayern München visszavágón. Mint ismert, a török sípmester legalább egy büntetőt nem fújt be a németek javára, amely végül a különbséget is jelentette a csapatok között. Hazájában természetesen igen elismerően nyilatkoztak a 41 éves biztosítási ügynökről, akiről a bírók vezetője elmondta, akár a vb- és BL-döntőt is vezetheti.

Fotó: Sport365

"Az UEFA elöljárói nagyon-nagyon elégedettek Cakir teljesítményével. Nagyon bízunk benne, hogy a világbajnoki döntőn és a BL-fináléban is ő dirigál majd, amelyre szerintünk rá is szolgált az elődöntő során. A sípmester kapcsán korábban már Infantino és Collina is elmondta, mennyire kiemelkedő bírónak tartják, aki alkalmas a legfontosabb mérkőzések levezetésére is" - nyilatkozta Yusuf Namoglu, a török szövetségi bírói testületének elnöke.

Érdekesség, hogy Cakir pályafutása során eddig 12 meccset vezetett a BL egyenes kieséses szakaszában, melyek közül 6 alkalommal a Real Madrid is pályán volt. Ha pedig a teljes BL-karrierjét vizsgáljuk, akkor is azt láthatjuk, hogy többször fújt a spanyoloknak, mint a több mérkőzéssel rendelkező Kassai, Skomina, Kuipers vagy Brych - derül ki bloggerünk, Kele János statisztikáiból.

Nagy kérdés mindenesetre, hogy egy ilyen mérkőzés után meg meri-e húzni az UEFA, hogy Cakirt küldik a döntőre, mindenesetre a spanyol fővárosban aligha bánnák ezt a döntést.

Szerinted melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligáját 2018-ban?x;