Spanyol foci

Ezt várjuk mi - tippek a spanyol kupadöntőre!

Szombat este fél tízkor Madridban rendezik a spanyol Király Kupa fináléját a címvédő Barcelona és a Sevilla között. Lássuk szerkesztőink mit várnak a találkozótól!

  • A szombati döntőt az Atlético Madrid stadionjában, a Wanda Metropolitanóban rendezik meg
     
  • A Barcelona zsinórban ötödször jutott be a Király Kupa döntőjébe, az előző négy évben háromszor meg is nyerte a trófeát.
     
  • A Sevilla utoljára 2015 októberében, egy hazai bajnokin tudta legyőzni a Barcelonát
     
  • A két évvel ezelőtti döntőt is ez a két csapat játszotta, akkor a 0-0-s végeredményt hozó rendes játékidő után a Barcelona a hosszabbításban 2-0-s győzelmet aratott.

 


Tomihmv

A Sevilla pocsék formában van, zsinórban hét meccs óta nyeretlen, ami egy ekkora klubtól egész egyszerűen elfogadhatatlan. Noha március utolsó napján majdnem megfogta az andalúz csapat a katalán sztárgárdát, ahogy beálltak a gránátvörös-kékek csillagai egyből felborult a pálya, s a meccs végén két perc alatt egyenlített is a Barcelona mínusz kettőről.

Habár a katalánok sincsenek lelkileg a toppon, gondolok elsősorban a BL-kiesésre, egyértelmű, hogy melyik a jobb és az erősebb csapat, s úgy gondolom, hogy Lionel Messiék félre tudják tenni a Roma elleni kudarcot, s igazolják a papírformát, avagy már a rendes játékidőben eldöntik a találkozó és a trófea sorsát.

Tipp: Barcelona nyer @ TippmixPro@1.40

Varin

A Sevilla szezonjának sikeressége mellett úgy hiszem, Montella állása is ezen a mérkőzésen múlik. Szép és jó dolog eljutni a legjobb nyolcig a BL-ben, de ha mellette egy csapat a bajnokságban csak hetedik 7-8. helyen végez és még a gyűlölt városi rivális is rájuk ver közel tíz pontot, az nem mutat jól senkinek sem a CV-jében.

A Wanda Metropolitano ráadásul inkább a Barcelonának lesz hazai pálya, hiszen a semleges szurkolók, vagyis az Atlético-fanok nagy része sokkal jobban utálja a Sevillát, mint a Barcelonát, így duplán nehéz dolguk lesz Ben Yedderéknek.

Ha Montella képes feltüzelni csapatát, egy meccsen okozhatnak meglepetést, főleg ennek a felemás Barcelonának. 1.65-ös szorzóért jó tippnek tűnik, hogy mindkét csapat szerez gólt, de én ezt egy kicsit tovább fűszereztem tippemben.

Tipp: Hazai és mindkét csapat szerez gólt@ TippmixPro@2.60


mr.blonde

Szerintem egyik csapatnál sem ideális perpillanat a hangulat, a Barca még talán a BL-búcsút emészti, a Sevilla pedig teljesen szétesett a tavaszi hajrára.

Nem kérdés, hogy jobb erőkből áll a katalán sztárcsapat, amely szerintem motiváltabb is lesz ellenfelénél. Minden bizonnyal Iniesta búcsúja is lesz a madridi finálé, egy ekkora ikont illik trófeákkal búcsúztatni.

Az elmúlt időszakban elég feszült találkozókat játszottak a csapatok, de a Barcelona valahogy rendre felültudott kerekedni az andalúz együttesen.

Szerintem most is valami hasonló történik majd, ideges játékosokat és kellemetlen atmoszférát vizionálok. Nagy meccsekre jellemző módon a taktikai csatán lehet inkább a hangsúly, így picit szembemenve a bukikkal, én nem várok gólparádét.

Tipp: Gólszám 2-3@ TippmixPro@1.85


gb1

A bukik szorzói nem véletlenül ennyire egyoldalúak a szombati kupadöntőn. Messiék a Roma elleni kiesés után egyből komoly morális löketet kaptak a kiváló formában lévő Valencia legyőzésével, majd egy erősen rotált kerettel ikszeltek Vigóban. A La Liga rekordot jelentő veretlenségi sorozat által napok kérdése és hivatalossá válik bajnoki címük és mivel BL-t elbukták, a kipihent keret komoly erődemonstrációra készülhet a Sevilla ellen.

Az andalúzoknak amúgy sem megy igazán a szekér, a hírek alapján mesterük hamarosan repül és legutóbbi kilenc meccsükből csak egyet húztak be. Bár a United és a Bayern ellen mutattak bíztató jeleket, a szezon végére teljesen elfogytak, így sima Barca sikert várok.

Tipp: Hendikep 0-1 Barcelona@ TippmixPro@1.90


[2717533] 2018-04-21 21:30:00 Barcelona - Sevillax;