NB I

8 körös minibajnokság a Fradi és a Vidi között. Kire fogadjunk?

  • ivan

A Videoton megnyerte az elmaradt mérkőzését a Honvéd ellen, így nyolc fordulóval a bajnokság vége előtt azonos pontszámmal áll a Ferencvárossal a tabella élén.

Gyakorlatilag csontra ugyanúgy áll az OTP Bank Liga élén a Ferencváros és a Videoton, a fővárosi alakulat hárommal kevesebb kapott gólja miatt vezetheti a tabellát.

Ezzel együtt a két klub teljesítménye között félelmetes a hasonlóság: egyaránt 54 szerzett pont, 16-6-3-as győzelmi mutató és 55-55 rúgott gól a statisztika mindkét oldalon.

Azt nem árt tudni, hogy pontazonosság esetén a több győzelmet elérő csapat kerül előrébb a tabellán, ebben az esetben azonban ez sem dönt a Fradi és a Vidi között.A gólkülönbség a következő mérőszám, ebben most a Fradi hárommal jobb a fehérváriaknál.

Összességében tehát elmondható, hogy a tavalyi idényhez hasonlóan idén is rendkívül szoros befutóra lehet számítani. Ha mást nem is, a 12 csapatosra szűkített bajnoksággal ezt mindenképpen sikerült elérnie az MLSZ-nek.

Érdekesség, hogy a Videoton a Ferencvárostól „kapja” hátralévő ellenfeleit, így május 5-én a két bajnokaspiráns rangadója akár a bajnoki címről is dönthet. Íme:

Bajnoki aranyhajrá az NB I-ben
  Ferencváros Videoton
26. DVSC (i) Mezőkövesd (i)
27. Paks (o) DVSC (o)
28. Haladás (o) Paks (i)
29. Videoton (i) Ferencváros (o)
30. Vasas (o) Haladas (o)
31. Honvéd (i) Vasas (i)
32. DVTK (o) Honved (o)
33. Balmazújváros (i) DVTK (i)

Nagyon úgy fest, hogy a 29. fordulóban megrendezésre kerülő Videoton - Ferencváros rangadó akár bajnoki döntő is lehet.

A Tippmixpro-nál egyébként teljesen azonos szorzót kínálnak a két csapat aranyérmére.

Szerinted ki lesz a befutó?
Ki végez előrébb?    
Ferencváros Videoton
1.80 1.80
Szerinted melyik csapat nyeri az NB I 2017/18-as szezonját?x;
239099