Nemzetközi kupák

Negyedik csere, későbbi kezdés - így változik jövőre az EL és a BL

Akár éjfélig is tarthatnak majd a BL-mérkőzések a következő szezontól.

Az UEFA nyilvánosságra hozta szabályváltoztatásait, amelyek a következő szezontól lépnek majd életbe. A változtatások a csapatok érdekeit szolgálják, a TV-nézők viszont rosszabbul járhatnak.

Mint arról többek között az Independent is beszámolt, az egyik legfontosabb változás, hogy az egyenes kieséses szakasztól a csapatok 7 helyett akár 12 cserejátékost is nevezhetnek a találkozókra, így mind a 23 kerettag pályára léphet akár. Szintén fontos változás a cseréket illetően, hogy a 2018/19-es évtől kezdve a hosszabbításban életbe lép a negyedik csere lehetősége, amelyet korábban már a klubvilágbajnokságon, illetve az FA Kupában is teszteltek.

Fotó: uefa.com

Minket, szurkolókat is érint majd egy lényegesebb változás, ez pedig a mérkőzések kezdési időpontja. A korábbi, már-már ikonikussá vált 20:45-ös kezdés helyett mostantól 18:55-től, illetve 21 órától kezdődnek majd a találkozók a csoportkörben, míg az egyenes kieséses szakaszban kizárólag este 9-től lehet mérkőzéseket rendezni magyar idő szerint. A kezdési időpontok csúsztatása a mérkőzésre érkező szurkolók érdekeit szolgálja az UEFA álláspontja szerint, ám így könnyen lehet, hogy egy hosszabbításos, tizenegyesekkel színesített mérkőzés eltart majd közel éjfélig is.

A Bajnokok Ligája mérkőzései jövő héten már vissza is térnek otthonainkba, kedden Sevilla-Bayern és Juventus-Real Madrid mérkőzéseket rendeznek, míg szerdán a Barcelona a Romát, a Liverpool pedig a Manchester Cityt látja vendégül.

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligáját?
   
Barcelona 3.60
Manchester City 4.25
Bayern München 4.75
Real Madrid 5.50
Juventus 11.50
Liverpool 13.50
Roma 66.00
Sevilla 66.00