Tenisz

Három tippel próbálunk túljárni a bukik eszén

  • Cesc18

A Venus Williams-Danielle Rose Collins és a Hyeon Chung-John Isner meccsekből profitálnánk a Miami Open szerdai játéknapján.

Mind a hölgyeknél, mind az uraknál az elődöntőbe jutás lesz a tét szerdán. Ahogyan azt az illendőség megköveteli, először a gyengébbik nem küzdelme kerül górcső alá, azon belül is Venus Williams és Danielle Rose Collins házirangadója, amelyet nyugodtan nevezhetnénk a generációk csatájának is, hiszen 13 van a két játékos között. 

Collins (jobbra) pályafutása első Miami Open negyeddöntőjére készül. - Fotó: WTA

Collins nevével az Indian Wells-i torna előtt nem sokszor találkozhattunk, ugyan a 2014-es US Openen egyszer már felhívta magára a figyelmet, amikor is közel 30.00-as oddsszal szettet nyert Simona Halep ellen, ám ezt követően inkább csak ITF-versenyeken brillírozott. Kaliforniában aztán megtört a jég, kiváló játékkal eljutott a legjobb 16-ig, most pedig Miamiban bizonyítja, hogy ez nem egyszeri csoda volt. 

Komoly menetelés van Collins háta mögött Floridában, ugyanis egyrészről a selejtezőben kezdte a tornát, másrészről az elmúlt három meccsét egyaránt döntő szettben tudta megnyerni. 
Fogadás a győztesre    
Venus Williams Danielle Rose Collins
1.25 3.25
Fogadási határidő: csütörtök, 01:00

Brusztolós, nagy harcos Collins, aki ellen a nagy ütőknek észnél kell lenniük. Monica Puig, Donna Vekic és Coco Vandeweghe nem tudott vele mit kezdeni, mint ahogyan Indian Wellsben Madison Keys és Taylor Townsend sem. Nagy kérdés, hogy Venus megtalálja-e ellene a ritmust és a megfelelő játékot.

Idén ugyanis elég rendesen döcög a rutinos amerikai szekere. Kaliforniában nem volt rossz, de nem lehet azt mondani, hogy nagyon meggyőzően menetelt volna, végül az elődöntőben Darya Kasatkinába bele is tört a bicskája. Egyelőre Floridában is nehézkesen vette az akadályokat, Johanna Konta és Kiki Bertens ellen is szetthátrányból kellett fordítania és Natalia Vikhlyantseva is közel állt a szettnyeréshez ellene. 

Sebezhető Venus szervája, három meccsen 14-szer bukta el az adogatását. Az oddsokkal ellentétben mi egyáltalán nem várunk egyoldalú meccset és arra sem vennénk mérget, hogy a rutinosabb amerikai megy tovább. Collins nagyon kemény falatnak ígérkezik.

  • Szett Hendikep - Collins +1.5 @ 2.09
  • Játékok száma - Több, mint 20.5 @ 1.85    

Isner szervája ellenállhatatlanul működött Cilic ellen. - Fotó: ATP

Amennyire szenved Venus adogatóként, annyira megtalálta a szerváját a fiúknál John Isner. A hórihorgas amerikai a Marin Cilic elleni nyolcaddöntőben káprázatosan adogatott. 73%-ban beütötte az elsőket, mögötte pedig 85%-ban behúzta a pontokat, nem olyan meglepő, hogy egyetlen bréklabdával sem kellett farkasszemet néznie. 

Nagyon boldog vagyok, ahogyan játszottam, különösen jól működött a szervám. Ez minden bizonnyal a legjobb teljesítményem volt az évben. A jó szervám meccsben tartott és nyomást helyezett Marinra, amit végül sikerült kihasználnom. 

- mondta Isner, aki 2018-ban az elő negyeddöntőjére készül. 

Nem lesz azonban könnyű dolga, ugyanis Hyeon Chung áll majd vele szemben, aki viszont csak idén hatodik alkalommal verekedte el magát a legjobb nyolcig. Ez viszont az a pont, ahol többször megtorpant már, Aucklandben, Delray Beachen, Acapulcóban és Indian Wellsben egyaránt a negyeddöntőben esett ki és csak Roger Federer ellen számított underdognak. 

Hiába menetelt tehát egyelőre káprázatosan a dél-koreai, a negyeddöntő leküzdése nehéz kihívás számára. Ráadásul a formába lendülő Isner is sokkal keményebb falat, mint akikkel eddig megmérkőzött a tornán. 

Fogadás a győztesre    
Hyen Chung John Isner
1.45 2.35
Fogadási határidő: szerda, 21:00

Találkoztak már több alkalommal is. 2016-ban Houstonban és tavaly a US Openen Isner nyert, idén Aucklandben viszont Chung visszavágott, igaz, akkor is döntő szett döntött. Ami annyiból nem lényegtelen, hogy most jobb formát mutat az amerikai, mint az év elején. 

Chungot Novak Djokovicshoz szokás hasonlítani, és ha megnézzük, akkor Isner a legtöbb alkalommal nagyon kemény csatára kényszerítette az egykori világelsőt. Sajnos a bukik is szoros szetteket várnak és 25.5-nél húzták meg a határt... De mindent összegezve 1.65-ért így is remek befektetésnek tűnik, hogy Isner szettet nyer. 

  • Szett Hendikep - Isner +1.5 @ 1.65