Darts

Bemutatkoznak a PL-sztárok - újabb blama Wrighttól?

  • Cesc18

Szombat este a European Tour keretén belül Leverkusenben láthatjuk a darts-mezőny színe-javát.

A hétvégén Leverkusenben a szezon első European Tour fordulójára kerül sok. Pénteken az első körös küzdelmekkel vette kezdetét a torna, szombaton este pedig már a Premier League-ben érdekelt sztárok is tábla elé állnak. 

ET #1, szombat - esti szakasz   
  1 2
Simon Whitlock-Tytus Kanik 1.17 7.00
Daryl Gurney-Ron Meulenkamp 1.23 3.45
Michael van Gerwen-Cameron Menzies 1.04 7.00
Peter Wright-Luke Woodhouse 1.31 3.05
Rob Cross-Adrian Lewis 1.31 2.90
Jelle Klaasen-James Wade 2.43 1.47
Mensur Suljovic-Jamie Hughes 1.31 3.05
Michael Smith-Darren Johnson 1.23 3.55

Az egyik legnagyobb figyelem a regnáló világbajnok Rob Cross és a kétszeres vb-győztes Adrian Lewis összecsapását övezi, ami még úgyis komoly rangadónak számít, hogy utóbbi jó ideje csak keresi a formáját. Lewisnak pénteken is rezgett a léc Ritchie Edhouse ellen, ugyanis 3-5-ös hátrányból kellett kapaszkodnia. Végül 97-es átlaggal sikerült nyernie, ám ez a teljesítmény aligha lesz elegendő az elmúlt hetekben világbajnoki formában dobáló honfitársa ellen. Nem meglepő, hogy Cross sikerére mindössze 1.31-es oddson fogadhatunk. 

A PL-sztárok közül Daryl Gurney-nek lehet az egyik legnehezebb dolga, aki a mindig veszélyes Ron Meulenkamppal néz majd farkasszemet. A holland pénteken Dimitri Van den Bergh-et búcsúztatta, igaz, csak 90-es átlagot dobott, de így is magabiztos győzelmet tudott aratni. Gurney-nek észnél kell lennie, ha nem szeretne korán csomagolni. 

Vállsérülés gyötri az egykori világbajnoki döntőst. - Fotó: Instagram

Nagy kérdés, hogy milyen teljesítményre lesz képes Peter Wright, aki továbbra sem lábalt még ki a vállsérüléséből, ugyanis csütörtökön a PL-ben sorozatban a harmadik 1-7-es vereségét kellett elkönyvelnie. Egy ET-győzelem dobhatna a hangulatán, ám már Luke Woodhouse ellen sem lesz egyszerű dolga, aki bár nem egy nagy név a szakmában, de pénteken elég korrekt számokat hozott és egy gyenge Wright ellen akár labdába is rúghat. 

  • Hendikep - Woodhouse +2.5 @ 1.61

Papíron kevésbé lehet gondja a továbbjutással Simon Whitlocknak és Michael van Gerwennek. Előbbi a lengyel Tytus Kanikkal, míg utóbbi Cameron Menzies-zel csap össze. Menziesben ugyan komoly potenciál van, de a világelső hollandot megszorongatni sem lesz egyszerű. Kaniktól már az is komoly fegyvertény, hogy eddig eljutott, meglepő lenne, ha az ausztrál Varázsló ellen borítani tudná a papírformát. 

Mensur Suljovicra a korábbi években a BDO-ból jól ismert Jamie Hughes vár, aki kóstolgatja még a profi világ ízét. Hughes veszélyes ellenfél, de egyrészről pénteken semmi extrát nem nyújtott, másrészről az osztrák Németországban mindig extra motiváltan játszik, így tehát szerintünk ez a meccs Suljovicnak áll. 

hatharom.com
Simon Whitlock-Tytus Kanik Whitlock
Mensur Suljovic-Jamie Hughes Suljovic
@1.53
Fogadási határidő: 19:45

A PL-ben érdekelt sztárok közül Michael Smith-ről nem esett még szó, aki vereséggel hangolt a tornára, ám összességében jó szezont fut. Főleg, ha azt vesszük, hogy igazából nem a tudásának megfelelő szinten dob. De éppen ezért nem írnánk le ellene Darren Johnsont, akinek pénteken nagyon sült a keze, hiszen 103-as átlaggal győzött. Még akár meg is lepheti Smith-t.

  • Hendikep - Johnson +2.5 @ 1.83