Magyar foci

10-es oddsunk van az angolok ellen, mutatjuk a tippünket

Szerdán a korosztály Eb-címvédője, Anglia lesz az első ellenfél az U19-es selejtező elitkörében.

1x2    
Magyarország U19 Döntetlen Anglia U19
9.25 5.25 1.19

A Németh Antal vezette U19-es válogatott múlt héten Telkiben készült a macedóniai elitkörre, ahol a házigazdák mellett az angol és a lett válogatottal méri össze erejét a következő bő egy hétben. 

Az mlsz.hu beszámolója szerint a keret tagjai közül Szabó Levente, Majnovics Martin és Csóka Dániel sérülés miatt nem tarthattak az együttessel, a szakmai stáb így utólag is kénytelen volt behívni egy játékost: Bolla Gergő az edzőtáborozás végén csatlakozott a többiekhez. A múlt heti programban szerepelt egy utolsó felkészülési mérkőzés is, ezt sikerült megnyernie az NB II-es Siófok ellen a válogatottnak, majd hétvégére hazautaztak a kerettagok. Vasárnap egy edzést még tartott a csapatnak Németh Antal Telkiben, hétfőn kora reggel pedig elindult a válogatott Szkopjéba, az elitkör helyszínére.

A magyar válogatott kerete
Kapusok: Bese Balázs (MTK Budapest) Varga Ádám (PFLA) Varga Ádám (Ferencváros)
Védők: Krebsz Máté (Ajka) Mocsi Attila (Videoton FC) Berdó Máté (Paksi FC) Bolla Gergő (Haladás) Bolla Bendegúz (Videoton FC) Schindler Olivér (Paderborn) Kiliti Róbert (Vác FC)
Középpályások: Lustyik Levente (Békéscsaba) Kovács Krisztián (ETO FC Győr) Kun Bertalan (PSV Eindhoven) Schafer András (MTK Budapest) Stoiacovici Dávid (Budapest Honvéd) Banó-Szabó Bence (Budapest Honvéd)
Támadók: Bévárdi Zsombor (Siófok) Májer Milán (Budapest Honvéd) Schön Szabolcs (Ajax) Kiss Tamás (Haladás) Kundrák Norbert (Soroksár) Lakatos István (Soroksár)

Szerdán délután az angolok lesznek a mieink ellenfelei. A szigetországiak több neves játékost is a keretükben tudnak, így például Jadon Sanchót, a Dortmund támadóját vagy a tavalyi U17-es világbajnok Phil Fodent, aki már BL-mérkőzésen is bemutatkozott a Manchester Cityben. A tavaly U19-es Európa-bajnokságot nyert együttesből hat labdarúgó szerepel jelenleg is Paul Simpson csapatában.

"Erős riválisok várnak ránk, és mindjárt kezdésnek a korosztályos világ- és Európa-bajnokokkal felálló angolok ellen lépünk pályára. Ellenfelünk nagyszerű képességű játékosokkal rendelkezik, a legrosszabb, amit tehetnénk, hogy magunkra húzzuk őket, mert kilencven percnyi nyomást biztosan nem bírnánk ki ellenük. A célunk ezért az, hogy megpróbáljuk megakadályozni, hogy fel tudják építeni a támadásaikat. Nehéz dolgunk lesz, de miután csak egy csapat jut ki az Európa-bajnokságra, megpróbáljuk eredményesen zárni a meccset, és megőrizni az esélyt a továbbjutásra" - fogalmazott Németh Antal.

Fotó: mlsz.hu

A fogadóirodák számaiból is láthatjuk, hogy bizony nem nekünk áll a zászló, ugyanakkor a nyitó értékekhez képest jelentősen csökkent a szorzónk, hiszen volt iroda, ahol 30-szoros pénzt fizetett a magyar siker, mostanra viszont a legmagasabb szorzó is "csak" 15-szörös.

Bár a fogadók korrigálták a piacot, realitás inkább azt súgja, hogy nem kötünk jó üzletet a magyar csapattal. Persze azt se feledjük, hogy ifiben azért még jócskán borulhat a papírforma, papíron pedig utánpótlás szinten nem akkora a lemaradásunk az elittől, mint az A-csapat esetében.

Viszont februárban - még ha csak felkészülési meccsen is - , de már játszottunk egy topcsapattal, a portugálok pedig simán leléptek minket 4-0-ra.

Az angolok most abszolút topcsapatnak számítanak az U19-ben, de ennek ellenére nem számítunk kiütéses sikerre. Legutóbb a bolgárokat csak 1-0-ra verték, de Izland is megúszta közte eggyel, a szlovákok pedig összehoztak egy döntetlent. Előny lehet, hogy a mieink már játszottak idén egy barátságos meccset, a görögökkel sikerült egy 0-0-t játszani.

Bár ifiben elég gyakori az overes eredmény, most inkább az under felé hajlunk, hiszen nem lenne túl szerencsés taktika belemenni egy futóversenybe az angol csapattal. Szerintünk Németh Antal egy masszív mezőnyjátékot, stabil védekezést és kontrajátékot eszelt ki erre a meccsre, ha pedig jól sikerült végrehajtani a részfeladatokat, akár meg is szorongathatjuk Angliát.
 

  • Gólszám 2-3@1.90    
     
  • Első félidő - Magyarország +1,25 (ázsiai hendikep)@1.75
[2685735] 2018-03-21 14:00:00 Magyarország U19 - England U19x;