Francia foci

Neymar kidőlt, íme a legfrissebb fejlemények az edzőtől

  • gb1

Óriási pech, veszélybe kerülhet a Real elleni visszavágó is, ha nem rakják össze a brazilt - a bukik nem túl bizakodók.

Honfitársa, Thiago Silva vigasztalta a szerencsétlen esetet követően. fotó: AFP

A 222 millió eurót érő brazil szupersztárt könnyeivel küszködve, hordágyon vitték le a pályáról a vasárnapi Marseille ellen lejátszott bajnokin. A Parc des Princes közönségének sok izgulni valója már nem volt, hiszen a fővárosi gárda 3-0-ra vezetett, amikor is az exbarcás játékos Bouna Sarr mögött futott vissza a saját térfelére, és egy szerencsétlen mozdulat miatt aláfordult a bokája, az álomszerű rangadó pedig azonnal rémálommá változott.

A találgatások középpontjába persze egyből a vészesen közelgő Real Madrid elleni meccs került. Mint az köztudott, a Paris Saint-Germain 3-1-es hátrányból várja a Bajnokok Ligája visszavágót, és valljuk be, Neymar nélkül töredékére csökkenne az esélyük a továbbjutásra. A csapat mestere, Unai Emery azonban bizakodó, hogy legjobb játékosa bevetésre készen lesz március 6-ára. Így fogalmazott a tréner:

Az első tesztek alapján szerencsére csak ficamról van szó, azonban még több vizsgálat vár rá, hogy biztosra mehessünk. Optimisták vagyunk. Ha ma kéne választ adnom arra, hogy játszhat-e a Real ellen, akkor igent mondanék. Optimista akarok maradni.

Több játékostársa és stábtagok is megerősítették, hogy Neymar bokája valóban eléggé be volt dagadva, de egyikük úgy nyilatkozott a SporTV-nek, hogy ezt leszámítva nem tűnt súlyosnak a sérülés.

Hiába a bizakodó nyilatkozatok, a bukik azonnal védekező mechanizmusba kezdtek - a   -nál fél nap alatt @2.80-ról @3.00-ra emelkedett a PSG továbbjutásának oddsa.

Ez mindenképp érthető, hiszen ha még össze is rakják a brazilt másfél hét alatt, abban egyhangúan egyetértettek a párizsiak, hogy a hétközbeni, szintén Marseille elleni kupameccsen biztosan nem játszhat, de az is nagyon benne van, hogy a hétvégi bajnokit is pihenéssel tölti, a meccshiány pedig könnyen rányomhatja bélyegét esetleges pályára lépésére.

Ki jut tovább?    
PSG Real Madrid
3.00 1.34
Fogadási határidő: 03.06. 20:45
[2680953] 2018-03-06 20:45:00 Paris Saint Germain - Real Madridx;