Tipp

Duplázhatunk az őrült olasszal

  • varin

Fabio Fognini underdogként találkozik Aljaz Bedenével, amire illik lecsapni a fogadóknak.

A negyeddöntőkhöz érkezett a Rióban zajló 500-as viadal, amelynek idén is igen veretes a névsora. A legjobb nyolc között üdvözölhetjük például Gael Monfilst, Fabio Fogninit, Dominc Thiemet és Fernando Verdascót is. A pénteki mérkőzések közül talán a legérdekesebbnek éppen az olasz játékos Aljaz Bedene elleni fellépése ígérkezik.

A jelenleg éppen szlovén színekben versenyző játékos ugyanis igen jó heteken van túl, Buenos Airesben döntőt játszott és Rióban is elkapta már Carreno-Bustát, ami underdogként egy szép teljesítmény. Noha nem lehet mondani, hogy a szlovén játékosnak a salak lenne a kedvenc borítása, teljesítménye megsüvegelendő.

Fotó: ATP

Fogniniek viszont már kérdés nélkül ez a kedvenc borítása, 58%-os győzelmi mutatóval bír, amely messze a legjobb mind közül. Meglepő módon Buenos Airesben már az első meccsén kihullott, de Rióban a hazai pályán játszó Belluccit és az Australian Open meglepetésemberét, Sandgrent is megverte.

Habár Rio nem a kedvenc pályája - rendszerint egy győztes meccs után búcsúzik a tornától -, karrierje során már kétszer, 2014-ben és 2016-ban is verte Bedenét a karneválok fővárosában.

Emellett pedig kettejük mérlege brutális Fognini-fölényt mutat, hiszen az olasz mérlege úgy 7-0, hogy Bedene szettet is csak kettőt tudott nyerni ellene.

Noha igaz, hogy utoljára 2016-ban játszottak egymás ellen, egyikük sem fiatal már, így azzal a kifogással sem élhet a szlovén játékos, hogy ez a hét csúfos vereség akkor jött össze, amikor még csak feltörekvő tini volt.

A nemrég brit színekben induló Bedene a legjobbak ellen nem szerepel túlságosan jól, amit jelez a 0-16-os TOP10 elleni mérlege is, de az is beszédes adat, hogy Fognininél magasabbra rangsorolt teniszezőt 2015 augusztusa óta csupán egyszer tudott legyőzni.

Összességében tény, hogy a 28 éves Bedene remek formában van és nem kizárt, hogy három szettes thrillerben az dönt majd, hogy Fognini idegei mennyire vannak rendben, ám az over megfogadása helyett inkább a rutinosabb és jobb játékosra tesszük pénzünket, underdogként.  

Fabio Fognini-Aljaz Bedene
hatharom.com
Fabio Fognini nyer
Odds: 2.06
Fogadási határidő: 23:30