Davis Kupa

Csak az over lehet a nyerő az idegroncsok csatáján

Feszült derbinek ígérkezik Fabio Fognini és Jeremy Chardy összecsapása a Davis Kupában.

Péntektől vasárnapig a Davis Kupa-mérkőzések játsszák a főszerepet, a nyitónap ütközetei közül pedig Fabio Fognini és Jeremy Chardy összecsapása ígérkezik a legizgalmasabbnak, miután a két játékos nemrégiben Indian Wellsben is megmérkőzött egymással, és egy igen feszült három szett döntött a győztes kilétéről. Annak a meccsnek úgy vágtak neki, hogy az olasz 6-0-ra vezetett az egymás elleni összevetésben. Chardy viszont remek napot fogott ki és négy, döntő szettben elbukott meccs után most felé billent a mérleg nyelve. A nem a higgadtságáról híres Fognini ezt nehezen dolgozta fel és a mérkőzés közben olaszul "osztotta" a franciát, miszerint Chardy csak 100. a világranglistán, nem tudja, mit csinál és csak véletlenszerűen ütöget. 

Ezek után még csak véletlenül se számítsunk egy baráti visszavágóra. Fognininek ennél ideálisabb terep a revansra nem igazán lehetne, a genovai közönség vélhetően fantasztikus hangulatot generál majd.

De az olasz hazai pályán sem mindig tud higgadt maradni és Chardy sem a hidegvérűségéről híres. Fejben mindketten rettentően labilisak, egy ilyen feszült meccsen pedig pláne nem várhatunk egyik részről sem nyugodt játékot. 
Fogadás a győztesre    
Fabio Fognini Jeremy Chardy
1.22 3.40
Fogadási határidő: 13:00

Borítástól függetlenül mindig is a szoros meccsek jellemezték az összecsapásukat. 2012-ben Cincinnatiben, 2014-ben Vina del Marban, 2015-ben Hamburgban, 2017-ben Miamiban és legutóbb Indian Wellsben is döntő szettbe torkollott a meccsük. 

Kettejük közül Fognini a rutinosabb a Davis Kupában, de ritka tőle az olyan meccs, amit három szettben képes megoldani. Idén például a japánok ellen mindkét meccsét csak öt szettben hozta. Ha Chardy tartja a márciusban mutatott kiváló teniszét, akkor szinte garantált az over.  

Az állami irodában meghúzott 35.5-ös line a közös múltjuk és a várható forgatókönyv alapján elég alacsonynak számít, de jó befektetésnek tűnik egy Chardy-szett is 1.56-ért, mint ahogyan az is, hogy egyik fél sem tud 3-0-ra nyerni, erre az opcióra 1.75 a szorzó.

 

  • Szett hendikep - Chardy +2.5 @ 1.56
  • Szettek száma - 3.5 felett @ 1.75

 

Fabio Fognini-Jeremy Chardy
hatharom.com
Játékok száma - Több, mint 35.5
@1.75
Fogadási határidő: 13:30