Roland Garros

Ivanovics elvérzett, Nadal és Halep simán jutott a 16 közé

Összefoglaltuk a francia nyílt teniszbajnokság szombati játéknapjának történéseit.

A Roland Garros szombati játéknapjának legnagyobb bravúrját a 23. kiemelt Lucie Safarova okozta, aki 6:3, 6:3-ra verte a 2008-as bajnok szerb Ana Ivanovicsot. A 27 éves cseh teniszezőnek 2007 után sikerül ismét 16-ba kerülnie egy Grand Slam-viadalon, az ellenfele pedig az a Szevetlana Kuznyecova lesz, aki a 32-es táblán óriási csatában, 3 óra 13 perc alatt 6:7, 6:1, 9:7 arányban búcsúztatta az ötödik kiemelt Petra Kvitovát. A hölgyeknél a többi esélyes, a román Simona Halep, az olasz Sara Errani és a szerb Jelena Jankovics is szettveszteség nélkül vette a harmadik akadályt.

A férfiaknál papírforma eredmények születtek a hetedik játéknap folyamán. A címvédő és világelső Rafael Nadal az argentin Leonardo Mayer elleni találkozóját is játszma vesztés nélkül tudta le (6:2, 7:5, 6:2), akárcsak honfitársa David Ferrer, aki az olasz Andreas Seppit múlt felül 6:2, 7:6, 6:3 arányban. A nap slágermeccsét a közönségkedvenc Gael Monfils és az olasz Fabio Fognini vívta. A várakozásoknak megfelelően, a négy évvel korábbi derbijükhöz hasonlóan, ezúttal is öt szettbe bonyolódtak, fordulatokban pedig nem volt hiány. A több, mint három órás ütközet végén a francia publikum örülhetett, ugyanis Monfils 5:7, 6:2, 6:4, 0:6, 6:2 arányban legyűrte a sérüléssel bajlódó ellenfelét.

A wimbledoni bajnok Andy Murray és 28. kiemelt Philipp Kohlchreiber találkozója sötétedés miatt 3:6, 6:3, 6:3, 4:6 7:7-nél félbeszakadt. A skót komoly lehetőséget szalasztott el, ugyanis a negyedik játszmában 4-2-re is vezetett. Szintén holnap fejezi be Richard Gasquet és Fernando Verdasco is, azon a mérkőzésen rosszul áll a francia szénája, ugyanis az első két játszmát a spanyol riválisa nyerte.

Babos Tímea és az amerikai Eric Butorac a második fordulót is sikerrel vették vegyes párosban, miután 1:6, 6:4, 10:7-re verték a Sania Mirza, Horia Tecau indiai-román kettőst. Babosék negyeddöntős ellenfele Alize Cornet és Jonathan Eysseric, vagyis egy hazai duó lesz. A magyar-amerikai kettőshöz hasonlóan a franciák sem kiemeltek.

Tenisz-tippekért látogass el a Protipp-rendszerünkbe!