Férfi kézi BL

Bezuhant a Veszprém oddsa, de így is játszható

A hölgyek után a férfiaknál is folytatódik a Bajnokok Ligája, a Veszprém szerda este a THW Kiel otthonába vizitál.

Nagy Lászlóék jó előjelekkel várhatják a rangadót / archív

Egy már-már klasszikusnak számító összecsapással folytatódik a férfi kézi BL avagy újra összecsap egymással a Kiel és a Veszprém. A német kirakatcsapat sokáig mumusa volt a magyar rekordbajnoknak, ám az utóbbi években fordult a kocka és immáron a bakonyiak gondolhatnak pozitívabban az egymás elleni ütközetre.

1x2    
Kiel Döntetlen Veszprém
2.17 7.50 1.82

Már csupán négy forduló maradt hátra a csoportkörből, de mindkét csapatnak van még esélye a második hely megszerzésére - a PSG előnyét gyakorlatilag már lehetetlen ledolgozni - éppen emiatt mindkét fél számára igen nagy téttel bír a szerdai ütközet.

A bukmékerek eredetileg a hazai pályán játszó német csapatot hozták ki favoritnak, azonban a piac korrigálta a számaikat és már a Veszprém a mérkőzés esélyese.

Ennek okai mögött leginkább a Kiel helyzetét érdemes sejteni, a THW keretében ugyanis hemzsegnek a sérültek.

Ljubomir Vranjes: "Jó lesz végre újra elkezdeni a Bajnokok Ligáját, ráadásul egy ekkora meccsel. A Kiel ellen játszani az egyik legnehezebb dolog a kézilabda berkekben, de egyben jó móka is, hiszen remek hangulat van abban a hatalmas arénában. Természetesen készülünk a mérkőzésre, szeretnénk pontokat rabolni, de tudjuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk. Ha két pontot szerzünk az jó, ha egyet sem, akkor megyünk tovább. Azt is kiválóan láthatjuk majd, hogy milyen szinten vagyunk az Európa-bajnokság lezárta után, 1 hét edzéssel a hátunk mögött. Remélem, sikerült megtalálnom a tökéletes egyensúlyt az edzések és a játékosaimnak regenerációra szánt idő között. Bár volt egy mérkőzésünk már, az mégsem az a szint volt, mint amilyennel szemben találjuk majd magunkat szerda este. Remélem, a játékosaimban elég erő lesz erre az összecsapásra."
- handballveszprem.hu -

 

Marko Vujin, Domagoj Duvnjak, René-Toft Hansen, Nikola Bilyk, Christian Dissinger, Lukas Nilsson is sérüléssel bajlódik, ami egyben azt is jelenti, hogy például Miha Zarabec személyében egyetlen irányító/jobbkezes átlövője maradt a németeknek.

A találkozó előtt a THW-t dirigáló Alfred Gislason rendkívül csalódottan nyilatkozott, csapatának állapotát pedig a nemrégiben véget érő Európa-bajnokság okozta terhelésre fogta, a szerb és a horvát szövetséget pedig kritikával is illette, amiért nem figyeltek jobban játékosaira.

A Kiel kerete erre a szezonra közel sem volt olyan vastag, mint az elmúlt években volt, hasonló sérüléshullámot pedig már átéltek ebben a szezonban egyszer, méghozzá szeptember tájékán, amikor is sorba kapták a pofonokat és már idejekorán elvesztették esélyüket a Bundesliga megnyerésére is.

Ezzel szemben a másik oldalon sokkal rózsásabb a kép. A Veszprém keretéből ugyan jó páran szintén részt vettek az Eb-n, ám sok kulcsember kihagyta a tornát, így például a csapatkapitány Nagy László, Momir Ilics, Andreas Nilsson, Dragan Gajic vagy Renato Sulic is nyugodtan készülhetett a tavaszi menetelésre.

Utolsó 3 egymás elleni
08.10.17 BL Veszprém Kiel 26 : 24
15.02.17 BL Kiel Veszprém 25 : 27
15.10.16 BL Veszprém Kiel 21 : 19

Versenyelőnyt jelenthet a Veszprém számára, hogy a magyar csapat idén már játszott tétmeccset - a Gyöngyös legyőzése nem okozott problémát - míg a németeknek ez lesz a 2018-as év első találkozója.

Ugyanakkor elvitathatatlan tény az is, hogy az Eb miatt azért ennek a mérkőzésnek a felkészülése közel sem volt ideális, erről pedig keretes írásban Ljubomir Vranjes is beszélt. Ezzel együtt úgy gondoljuk, hogy Lanxess Aréna ide vagy oda, a Veszprémnek jó esélye van a győzelem megszerzésére, hiszen a tartalékos Kiel ellen taktikus és türelmes játékkal bőven lehet keresnivalója.

A két sztárcsapat legutóbbi három randevúját egyaránt a Veszprém nyerte meg, pedig azokon a meccseken a Kiel a mostaninál jóval combosabb kerettel vágott neki. Szerintünk ezekből a tippekből érdemes válogatni:

  • Veszprém nyer@1.82
     
  • Döntetlen vagy Veszprém@1.42
     
  • Veszprém +2,5@1.25