Spanyol foci

Majd' kétszerező tuti tipp a Real Sociedad meccsére

Gólgazdag meccseken bukdácsolt januárban a Sociedad, Eusobio fiainak azonban ideje villantani, vagy a mester repül.

Pénteken este 21 órakor a san sebastiani Estadio Aneota stadionban a Real Sociedad a Deportivo La Coruna csapatát fogadja. Mindkét csapat pocsék formában kezdte az új évet, és a kiesési zónából menekülne, így gólzáporos meccsre lehet kilátás. Ráadásul a felek edzői alatt egyaránt vékonyodik a jég, így kénytelenek lennének valami hatásossal előrukkolni.

1x2    
Real Sociedad Döntetlen Deportivo La Coruna
1.55 4.10 5.25

A hazaiak négy zakóval indították 2018-at, és vissza is csúsztak a tabella 15. helyéig - mentségükre szóljon, hogy piszok nehéz volt a januári sorsolásuk, játszottak a Barcelonával, a Villarreallal a Celtával és a Real verő Leganes-szel. Legutóbb a klasszisokkal jobb kerettel rendelkező Sevillát gyűrték le az Aneotában, még karácsony előtt 3-1-re.

Ettől függetlenül a pénteki feladat egyértelmű Eusebio mesternek, ha a csapat élén akar maradni akkor csak a győzelem elfogadható. Elvégre kit győznek le, ha nem az osztályozó helyen álló Deport. 

José szárnyal a bajnokságban, és már több nagy csapat figyelmét felkeltette. fotó: talksport.com

Puskaporból nincs hiány, hiszen a hazai közönség előtt lejátszott 11 meccsükön eddig 22-őt lőttek, és a szezonban már 10 gólnál járó brazil José Williams által fémjelzett támadósor ha már betalál, párosával szereti rugdosni a gólokat.

A vendég Deportivo La Coruna tipikusan az a csapat, amely minden évben "kacérkodik" a kieséssel, de aztán gyötrelmesen sikerül benntartania magát az élvonalban. A forgatókönyv a mostani szezonban is hasonlóan alakul, bár ha nem tud sürgősen változtatni a pocsék formán Cristóbal Parralo tréner, könnyen lehet, hogy idén lesz a kizuhanás éve - persze ezt Parralo úgysem élné már meg. Legutóbbi túrájukon 7-1-re kapituláltak a Real Madrid ellen, amely annak fényében különösen nagy teljesítmény, hogy mostanában Leganes szintű csapatok is felvették a versenyt a blancókkal.

Legutóbbi 11 párharcukból kerek 1 meccset hoztak le győzelemmel, és az egész kiírás tekintetében meccsenként 2.19 gólt kapnak átlagban, mellyel a liga legrosszabb védelmének címét birtokolják. Ebben a viszonylatban a Sociedad sem panaszkodhat, hiszen ők is majdnem kettes kapott találati átlaggal rendelkeznek. Továbbá 

Eusebio fiainak hazai meccsein 82%-ban, míg a Depor idegenbeli összecsapásainak 70%-án esett a mindkét csapat betalál opció.

Fogadási szempontból logikus lehet behúzni a minőségibb kerettel rendelkező hazaiakat, de az utóbbi hetek teljesítménye miatt lehetőleg mértékkel bánjunk a tétekkel.

Ha bizalmat szavazunk a Sociedadnak mindenképpen indokoltnak látjuk azt gólokkal is kiegészíteni, hiszen szinte kizárt, hogy ne torkollna adok-kapokba a pénteki alsóházi rangadó. A mindkét csapat lő + hazai @2.65, a hazai + 2.5 gól fölött @1.95-szörös szorzót ér a    -n.Óvatosabbaknak a mindkét csapat lő gólt + 2.5 gól fölötti opciót ajánljuk @1.80-ért.

[2580751] 2018-02-02 21:00:00 Real Sociedad - Deportivo La Corunax;
240918