Francia foci

Több tippünk is van a PSG Ligakupa-meccsére

Cavaniék a bajnokságban és a kupában már leigázták a Rennes-t, és a harmadik sorozatban is párizsi siker várható.

A Lyon elleni sokkoló vereség visszahúzta a földre a Ligue 1 listavezetőjét, azóta viszont két könnyed győzelemmel, négyet-négyet vágva ismét rátért a nyerő útra. Ha még Unai Emery a rotálás mellett dönt is, minőségileg úgyis bőven a hazaiak fölé emelkednek - ezt a bukik is így gondolják. Meccseiken futószalagon jönnek a helyzetek, és nem lesz ez másként szerdán sem.

1x2    
Rennes Döntetlen Paris Saint-Germain
13.25 6.75 1.12

A Rennes-nek amúgy sincsenek jó emlékei Neymarékról, hiszen 6 héten belül immár harmadszor találkoznak - januárban 6-1-re verték őket a kupában, decemberben pedig 4-1-re a bajnokságban.

[2696920] 2018-01-30 21:05:00 Rennes - Paris Saint Germainx;5

A piros-feketék a Roazhon Parkban tehát determináltan fognak pályára lépni, hogy a csúnya előzményeket kicsit megszépítsék a publikumuknak, és valamelyest bosszút álljanak a PSG-n. Legutóbbi 10 hazai meccsükből 9-en betaláltak, így ennek a tendenciának a folytatódásában joggal bízhatnak. Nem segíti azonban a mentális felkészülést, hogy hétvégén pont attól a Dijontól kaptak ki 2-1-re amelyet a párizsiak 8-0-ra igáztak le.

A kezdőket illetően a régebben Zinedine Zidane-hoz hasonlítgatott Yoann Gourcuff játéka továbbra is kérdéses a hazai oldalon, hiszen a hétvégi bajnokin még nem lépett pályára, amúgy a teljes keret egészséges.

A PSG szupersztárjai közül Mbappé valószínűleg nem lesz a pályán, hiszen még mindig a Lyon elszenvedett agyrázkódásából lábadozik, a helyén szereplő Di Mariával egészül ki tehát a Neymar-Cavani duó, amely így is Európa egyik legerősebb támadószekciója. Dani Alves eltiltás miatt, Draxler, Lucas, Ben Arfa, Thiago Silva és Thiago Motta kényszerpihenő miatt maradnak ki a keddi keretből -  a friss igazolás, Lass Diarra azonban kilábalt sérüléséből és a csapattal tartott Rennes-be.

A kupákat és bajnokságot figyelembe véve ketten 53 gólnál járnak a szezonban. fotó: archív

A Rennes nem fogja félvállról venni a meccset, hiszen a bajnokságban az európai kupaszereplés elúszni látszik, és bár kisebb csodára lesz szükségük a PSG legyűrésére, de csupán két lépésre vannak a Ligakupa megnyerésétől. Persze a hosszú sérült lista ellenére is a PSG kerete klasszisokkal erősebb, így a vendég siker szinte garantált, azonban a hazaiak is jók lesznek egy gólra.

Tippjeink a mérkőzésre
Gólszám 3.5 - több @1.80
1X2 + Mindkét csapat szerez gólt - vendég és igen @2.30

Hendikep 2:0 - PSG

@1.95
[2696920] 2018-01-30 21:05:00 Rennes - Paris Saint Germainx;