Darts

Világbajnokoknak szavazunk bizalmat - napi tippek a vb-re!

Szerdán többek között a vb-cím négy legesélyesebb játékosa is színpadra lép Lakeside-ban.

Kedd este pont került az urak első körös küzdelmei végére, azaz kialakult a legjobb 16 mezőnye. Pihenőre azonban nincs idő, szerdán már megkezdődnek a nyolcaddöntős összecsapások, a legnagyobb kérdés pedig, hogy a vb-cím legesélyesebb játékosai közül botlik-e valaki?

BDO darts-vb, 5. játéknap - szerda (december 10.)
Fogadási határidő Mérkőzés 1 2
13:30 Andy Baetens-Scott Mitchell 3.05 1.30
14:30 Lorraine Winstanley-Tricia Wright 1.22 3.45
15:30 Danny Noppert-Mark McGeeney 1.10 5.00
20:00 William Mandigers-Wayne Warren 1.70 1.90
21:00 Darryl Fitton-Glen Durrant 4.80 1.10
22:00 Dean Reynolds-Scott Waites 2.85 1.30

Elsőként a 2015-ös bajnok Scott Mitchell áll tábla elé, akinek ellenfele a 13. kiemelt Andy Baetens lesz. Mindketten döntő szettben vették az első akadályt, ám Mitchell lényegesen jobb játékot tett a színpadra. Kellett is a továbbjutáshoz, ugyanis Darius Labanauskas a 100-as átlagot súrolva szorongatta az angolt. A vb eddigi egyik legjobb meccsét vívták, ahol nüanszok döntöttek csak. Baetens ezzel szemben semmi extrát nem hozott, sőt, komoly szerencséje volt, hogy a pocsék, 22.64%-os kiszállózása elegendő volt a továbbjutáshoz...Ugyanakkor vb-újoncként nem volt könnyű dolga elviselni az esélyesség terhét, erre a meccsre viszont már sokkal felszabadultabban állhat oda. 

Egy fiatal srác, akinek nincs vesztenivalója, és aki nem fog félni tőlem. Azt hiszem, 90+ átlagot kell hoznom a győzelemhez. Csak a saját játékomra fogok koncentrálni.

- mondta Mitchell, aki 2016-ban kétszer győzte le a belgát, tavaly viszont az England Mastersen 4-0-ra kapott ki tőle. 

Természetesen a világbajnokság más kávéház, ráadásul az angolnak jól sikerült a formaidőzítése, így nem kérdés, hogy Mitchell a párharc favoritja. 

Izgalmas derbinek ígérkezik a 2017-es döntős Danny Noppert és a 2. kiemelt Mark McGeeney összecsapása is. A holland nagyon magabiztosan jutott el idáig, míg az angol a sportág ikonján, Martin Adamsen rágta át magát. McGeeneynek tavaly Waites, előtte pedig Mitchell volt túl nagy falat a második kanyarban, most pedig Noppert lehet a végállomás. Noppie-nak nem okoz óriási kihívást 90+ átlagot dobni, McGeeneyben viszont ez nem biztos, hogy most benne van, ugyanakkor underdogként rettentően veszélyes, pláne úgy, hogy 2-0-ra áll a holland ellen.

Borítékolható Durrant továbbjutása. - Fotó: BDO

Este két másik vb-favorit, a címvédő Glen Durrant és a kétszeres győztes Scott Waites is tábla elé áll. Előbbinek jutott a nehezebb falat a 16. kiemelt Darryl Fitton személyében, azonban a 4.80-as oddsa mutatja, hogy csekély az esélye a továbbjutásra. Durrant ugyanis mumusa ellen is pazar rajtot vett, pedig címvédőként soha nem egyszerű visszatérni Lakeside-ba. Fitton ezzel szemben rettentően hullámzóan teljesített és kis híján elvérzett a selejtezős Justin Thompson ellen. 

2015-ben a negyeddöntőben találkoztak, amit Durrant 5-2-re nyert meg, azóta pedig további négyszer randevúztak és rendre Fitton hagyhatta el rossz szájízzel a "ringet". 

Nem gondoljuk, hogy most elegendő a formája Fittonnak ahhoz, hogy borítsa a papírformát a vb-cím legnagyobb esélyese ellen.

Durranthez hasonlóan Waites sem vett rossz rajtot az 5. kiemelt Ross Montgomery ellen. A folytatásban Dean Reynolds lényegesen könnyebb ellenfélnek számít, mint a skót volt. A fiatal walesi tehetséges, de egyelőre nem érezzünk készen arra, hogy egy Waites kaliberű játékost legyőzzön Lakeside-ban. 

A hölgyeknél egy hely kiadó még a negyeddöntőben, melyre a 3. kiemelt Lorraine Winstanley és az 59 éves Tricia Wright pályázik. Meglepő lenne, ha nem Winstanley lenne a befutó, hiszen 2017-ben ötből ötször győzte le honfitársát. Winstanley ráadásul egy pokoli jó éven van túl, és a vb-rutinja is sokkal komolyabb, így abszolút minden mellette szól. 

hatharom.com
Lorraine Winstanley-Tricia Wright Winstanley
Darryl Fitton-Glen Durrant Durrant
Dean Reynolds-Scott Waites Waites
@ 1.75
Fogadási határidő: szerda, 14:30