Nemzetközi foci

Az év legnépszerűbb foci-tweetjei

  • gb1

A technológia, pontosabban a közösségi média egyre komolyabb szerepet tölt be a sportvilágban, a csapatok, sőt szinte minden játékos aktív online életet él. A Twitterre koncentrálva összeszedtük 2017 legpopulárisabb bejegyzéseit.

A mögöttünk lévő esztendőben nem csak a pályán, de az interneten is intenzíven zajlott az élet. A közösségi média mára a klubok és a játékosok legfontosabb eszköze lett a nagyközönséggel való kapcsolattartásnak, információátadásnak, imidzsépítésnek, és nemes célok népszerűsítésének. Lássuk tehát a 2017-es év legfelkapottabb "csiviteléseit".

Egy rendkívül szomorú és megérintő eset helyezkedik el a képzeletbeli dobogó legtetején. A mindössze hat éves, súlyos beteg Sunderland szurkolóért, Bradley Loweryért szorított az egész futballvilág, azonban a kisfiú szervezete júliusban feladta a küzdelmet a rákkal szemben. Jermain Defoe a klub veterán sztárjának szívszorító búcsúüzenete lett az év legtöbbet retweetelt tweetje.

A második helyen is egy fontos morális leckét találunk: az Everton szélsőjének, Aaron Lennonnak köszönhetően talán elkezdődött a mentális betegségeket övező stigmák felszámolása.

A bronzérmes tweet az év legviccesebbje: Peter Crouchnak lehet, hogy a játéka (már) nincs a topon, azonban a humora még mindig első osztályú. "A nyár számára a családról szól."

Rooney tweetje első útjáról az annó városi rivális Manchester City otthonában is felrobbantotta a közösségi médiát. "Mindig jó ismerős arcokat látni."

2017-ben több legenda is szögre akasztotta a cipőjét, mind közül azonban kétség kívül a legtöbbek által kedvel Xabi Alonso, aki a Liverpool mellett a Real Madridban és A Bayern Münchenben is rúgta a bőrt - nem csoda, hogy tweetje ilyen felbolydulást keltett.

Végül pedig az év egyik legviccesebbnek ítélt videója, melyben a híres fifás youtuber W2S focilabdával telibe trafálja édesanyját.