Nemzetközi foci

Conte bejelentkezett exjátékosáért

  • gb1

A chilei válogatott Arturo Vidal jobb fizetés reményében hamarosan elhagyhatja a Bayern Münchent.

A legfrissebb hírek szerint a 30 éves középpályás nincs megelégedve jelenlegi bérezésével, és olyan csapatot keres magának ahol ütemesebben gyarapíthatja vagyonát. Vidal a bajoroknál jelenleg 7.5 millió eurót keres évente, azonban a közeljövőben ezt 15 millióra, tehát legalább a duplájára szeretné növelni.

Vajon ismét egymás 'karjai közt' kötnek ki? fotó: 101greatgoals.com

A La Cuatra tudni véli, hogy a Chelsea már meg is környékezte a játékost, méghozzá Conténak köszönhetően. Az olasz mester és a chilei futballista három éven át ívelő remek, sikerekben gazdag időszakot töltött el a Juventusnál, és kapcsolatukra sem volt sosem panasz. Vidalt szerződése a 2018/19-es szezon végig köti a müncheni klubhoz, és a híresztelések szerint a Bayern nyitott lehet az üzletre, hiszen a középpályán amúgy is remekül el vannak látva, és köztudottan nem szeretnek túl mélyen a zsebükbe nyúlni.

A jelenlegi információk szerint Contéék már oda is ígérték a középpályásnak az évi 15 milliós fizetést, és négy évre szerződtetnék a kékekhez, a transzfer összege pedig 64 millió euró lenne - a bajorok anno 40 millióért hozták el az Öreg Hölgytől.

A keddi, Brighton elleni 2-0-s siker után Conte a következőket mondta az újságíróknak:

Július még nagyon messze van. Arturo remek játékos, és nagyon tisztelem őt. Sok évet töltöttünk el együtt a Juvénál, és szeretném ha újra együtt mehetnénk a csatába.

Vidal tehát nem kizárt, hogy már januárban távozhat, de nyárig szinte biztosan marad a Bayernnél, ahol mellesleg elég jó szezont fut, hiszen eddig 11-szer nevezték a kezdőbe, és ezt 5 góllal hálálta meg.

A Bundesliga küzdelmei a téli szünetet követően január 12-én folytatódnak, amikor is a tabellát vezető bőrnadrágosok a gyógyszergyáriak otthonában, a BayArenában lépnek pályára.

   
Bayer Leverkusen Döntetlen Bayern München
4.20 3.90 1.70