Válogatás

Ezek voltak a legnépszerűbb cikkeink 2017-ben!

Urbán Flóri leoltja Kleinheislert, a portugálok sírva távoztak Budapestről, Dzsudzsák már nem a legnagyobb magyar - avagy ezeket a cikkeket olvastátok legtöbben 2017-ben.

 

  • Kleinheisler egy forintot sem ért, átbaszták a németeket - Urbán Flórián.
    A jó öreg Urbán Flóri 2017-ben abszolút felvette a megmondóember szerepét, ami a decemberben megjelenő önéletrajzi könyve miatt talán nem is volt véletlen. Az újpestiek egykori fenegyereke Kleinheisler László kálváriájakor sem tett lakatot a szájára és kíméletlen őszinteséggel gázolt át a válogatott középpályáson. "Miért nem lehet kimondani! Fiam szar vagy, nem ütöd meg a Bundesliga kettő szintjét sem menjél haza lötyögni ahonnan jöttél…".
     
  • Bundázni akartak a bírók, de a játékosok hülyére vették őket
    Szintén januári sztori volt, amikor egy felkészülési meccsen a román Astra és a lengyel Pogon játékosai élőben hekkelték meg a csalni kívánó játékvezetőket. Mint utólag kiderült, a sporik nem is voltak hivatásosak, a félidők végén megítélt kamutizik után pedig a játékosok szándékosan kihagyták a büntetőket.
     
  • Messiéké a halálcsoport - íme a sorsolás végeredménye
    December 1-én kisorsolták a 2018-as labdarúgó-világbajnokság csoportjait. A topfavorit csapatok közül Argentína került a legnehezebb négyesbe, Messiék Horvátország, Nigéria és Izland társaságában kezdik majd meg az oroszországi tornát.
     
  • Hamarosan véget ér Dzsudzsák királysága
    Január elején szemléztük le a Transfermarkt frissített adatbázisát, hogy megnézzük, hogyan alakultak a magyar játékosok piaci árai. Nem meglepő módon akkor Dzsudzsák Balázs számított a legértékesebb magyar futballistának, ám ahogy a címben is utaltunk rá,  a "kapitányt" év végére utolérték, hiszen decemberre már az MLS-ben is gólkirályi címet szerző Nemanja Nikolics lett a legdrágább magyar focista.
     
  • A spanyolok az élen, az NB I sehol - íme az európai bajnokságok rangsora
    Márciusban az UEFA adatait pásztázva közzétettük az öreg kontinens labdarúgó-bajnokságainak erőrangsorát. Az élen túl sok meglepetés nem volt, hiszen a nagy négyes - La Liga, Bundesliga, Premier League, Serie A - pozíciója évek óta megkérdőjelezhetetlen. A magyar NB I viszont igencsak hátul kullog, hiszen az 54 európai pontvadászat közül a 33. helyet sikerült megcsípni.
     
  • Sírnak a portugálok, megaláztuk Puskás emlékét?
    Szeptemberben játszottunk egy vb-selejtezős meccset az Eb-győztes Portugáliával. Maga a mérkőzésen felejthetőre sikeredett, de a találkozó utózöngéi napokig foglalkoztatták a közvéleményt, a portugálok azt kifogásolták, hogy a magyarok durván és sokszor sportszerűtlenül játszottak. Igaz, ami igaz, a mieink Priskin és Dzsudszák révén Pepe és Cedric arcberendezését is picit átszabták a 90 perc alatt. A luzitán sajtó szerint a magyar válogatott játékosai nem tisztelték a nagy elődöket, szerintük Puskás vagy Albert elhűlt volna a magyarok produkciójától.
  • 575 ezer fontot kaszált egy nő, pedig fogalma sincs a fociról
    Azt mondják a szerencse nem véletlen, ám a kivétel erősítheti a szabályt. Novemberben számoltunk be arról az esetről, amelyben egy nyugdíjas angol hölgy kaszált hatalmas összeget egy 12-es kötésével. A sztori azért érdekes, mert az 575 ezer fontos nyeremény úgy jött össze, hogy a hölgynek fogalma nem volt a fociról, a mérkőzések győzteseit az alapján húzta be a szelvényén, hogy melyik csapatnak volt szimpatikusabb a neve.