Premier League

Nincs okunk kételkedni az Evertonban

A Swansea igen ritkán szerez pontot idegenben és nehéz elképzelni, hogy erre épp hétfőn kerül sor ismét.

   
Everton Döntetlen Swansea
1.74 3.35 4.90

Egyetlen mérkőzés maradt hétfő estére a Premier League 18. fordulójából, a bombaformában lévő Evertonhoz a sereghajtó Swansea látogat. Az igencsak egyoldalúnak tűnő mérkőzésen meglepően jó szorzóval fogadhatunk a hazaiakra, így a közepesen relevánsnak tűnő korábbi egymás elleni mérlegük mellett nemigen tudnánk felhozni érvet arra, hogy miért ne nyeressük Rooney-ékat.

Sam Allardyce csapata ugyanis az edzőváltást követően új lendületet kapott és végre elindult az őt megillető felsőház felé. Az utolsó négy bajnokin bezsebelt 10 ponttal immáron kopogtatnak a top6 ajtaján. A pontok szorgos gyűjtögetése mellett jó hír lehet a Mersey partján, hogy fokozatosan térnek vissza a sérültek, így például idén először léphet pályára Yannick Bolasie is.

Everton#eng-everton#5

A kongói szélső vélhetően a cserepadon kap majd lehetőséget, miután csütörtökön az U23-as csapattal már pályára lépett, Allardyce pedig a kezdőt illetően a "győztes csapaton ne változtass" elv mentén gondolkodhat.

A Goodison Parkba most az idegeben híresen gyenge Swansea látogat, amely nem csak utolsó öt mérkőzését veszítette el otthonától távol, de ha a 2016. augusztus 27-e óta lejátszott 26 találkozót nézzük, akkor is 18 vereséget találunk. Nem lehet persze azt mondani, hogy a Hattyúk kerete a legrosszabb a Premier League-ben, hiszen csatárposzton ott van például a Chelsea és az angol labdarúgás egyik nagy ígérete, Tammy Abraham vagy a középpályán az eddig rettenetes teljesítményt nyújtó Renato Sánches.

Wayne Rooney a bombaforma egyik kovácsa - Fotó: Archív

Paul Clement gárdáját nem szokás nagyon kiütni, ezt a 17 meccsen szerzett 22 bekapott gól is mutatja, ráadásul több ízben is hihetetlen balszerencsével bukták el a pontokat. Ám az, hogy mindössze minden második mérkőzésen találnak be az ellenfél kapujába, egészen botrányos statisztika.

Érdekes mérkőzésre van kilátás, nem kizárt, hogy az önbizalomtól duzzadó hazaiak gólgálát rendeznek, az 1.74-es odds ráadásul igencsak csábító. 2.40-es szorzóval tehetünk pénzt arra is, hogy a hazaiak 0-ra nyernek, de a tutisták inkább a sima "H"-t fogadják meg.

hatharom.com
Everton nyer
@1.74
[2522917] 2017-12-18 21:00:00 Everton - Swanseax;
237903