Nemzetközi foci

Hat történés, amiről lehet lemaradtál a hétvégén

  • gb1

A rendkívül tartalmas, téli szünetet megelőző focidömpingben nehéz kiigazodni, íme pár érdekesség a topligákból.

Micsoda hétvégét zárt a nemzetközi futball! Pep Guardiola csapata Premier League-rekordot döntött és Anglia királyává vált, miután zsinórban 14. győzelmét aratta a United 2-1-es legyőzésével.

Egy kicsit odébb a Mersey-parti derbin a Liverpool és az Everton Salah csodagóljának,- és egy vitatható -  Rooney által értékesített büntetőnek köszönhetően 1-1-et játszott. Európa többi részén is zajlott az élet, és a City mellett továbbra is veretlen a saját bajnokságában a Barcelona és az Atlético Madrid, valamint a kulcsfontosságú, Juventus otthonában elért döntetlen által az Inter is.

De lássunk további érdekességeket az európai topfociról.

Gennaro Gattuso megszerezte első győzelmét a Milan élén

Három meccs után egy kis levegőhöz jutott az olaszok legendás játékosából edzővé avanzsált Gattuso, aki első meccsén az addig pont nélkül tengődő Benevento együttesével csak 2-2-es döntetlent tudott elérni, majd csütörtökön az Európa Ligában a Rijekával szemben is alulmaradt. Bonaventura duplájának köszönhetően azonban sikeresen felülkerekedtek a San Siroban a rivális Bologna csapatán, és amennyiben ihletet kap az együttes, még nincs elkésve az európai kupákban való indulásért folyó harcban.

fotó: 90min.com

A Bayern 'kapus nélkül' sem kapott gólt - őszi bajnokok a bajorok

A müncheni csapat sikeresen növelte előnyét a hétvégi fordulóban, hiszen a Frankfurtot idegenben 1-0-ra verték, a közvetlen üldöző Lipcse pedig pontokat hullajtott a Mainz ellen. Ez magában nem is lenne említésre méltó, azonban a kezdőrúgás előtt ritkán látott érdekes helyzet eszkalálódott. Neuer hónapok óta sérülésekkel küzd, hasonlóan a 3. számú kapus, a fiatal Frücht sem bevethető egy ideje, ám a cserekapus Ulreich élete formájában véd a szezonban, szóval semmi gond nem lehet. Vagy mégis? Ulreich a bemelegítés során szintén összeszedett egy kisebb sérülést, így jobb híján a veterán, jelenleg a Bayern akadémián koordináló 36 éves Tom Starke ugrott be - és amellett, hogy gól nélkül hozta le a meccset, 100. Bundesliga pályára lépését is ünnepelhette.

fotó: 90min.com

Balotelli hatodik meccsén hatodik gólját szerezte

Az olasz fenegyerek ismét jó formában focizik, hétvégén Ranieri csapatának, a Nantes-nak otthonában aratott 2-1-es sikerből ismét góllal vette ki a részét, és már hatnál jár a szezonban. Az egykori Liverpool-  és City-játékos jó 18-ról bombázott a kapuba, és úgy tűnik végre sikerült otthonra lelnie a Nice csapatánál. Balo ebben a naptári évben 19 meccsen 14 gólnál jár, csapata pedig jelenleg a 8. helyen tanyázik a Ligue 1-ben.

fotó: 90min.com

A Paris Saint-Germain őszi bajnok

A Bayernhez hasonlóan a PSG is idő előtt, két fordulóval a féltávot megelőzően bezsákolta a őszi bajnoki címet. A másfél hete elszenvedett első bajnoki vereség, és a hét közbeni müncheni 3-1-es zakótól Emery fiai ismét visszaszálltak a földre, és egy könnyed 3-1-el intézték el a Lille csapatát. Kapott gól nélkül most sem sikerült megúszniuk, fogadási szempontból ezt a jövőben is érdemes szem előtt tartani.

fotó: 90min.com

A Köln első győzelmét 3-0-ról sem tudta behúzni

A német élvonalban szereplő Köln bő egy hete búcsúzott el edzőjétől, Peter Stögertől, aki mellesleg 25 év után Európai Liga-indulásig vezette a gárdát, idén azonban semmi nem jött össze neki(k). A 15. fordulóban a hazai szurkolók nagy örömére már a 29.percre megtriplázták előnyüket, azonban a cudar, havas körülmények között lejátszott meccsen a Freiburg nem adta fel, sőt meg is fordított a meccset, két 90. percben esett büntetőnek köszönhetően. A kecskések mérlege jelenleg 0-3-12, ezzel majdnem beneventói mélységben küszködnek.

fotó: 90min.com

Visszatért az igazi Real Madrid?

A közelmúltban nehéz időszakot élnek meg a blancók, hiszen még a Tottenham elleni vereség talán annyira nem szégyen, de, hogy olyan kis csapatok ellen szenvedjenek vereséget, mint a Betis vagy a Girona, nem igazán fér bele a királyiaknak. A szombat délutáni, Sevilla elleni meccsen azonban ismét láthattunk 45 perc gálázást a BL- és bajnoki címvédőtől. Az immár ötszörös Aranylabda-győztes Cristiano Ronaldo duplázott, továbbá Nacho, Toni Kroos és a 19 éves saját nevelésű sztárpalánta, Hakimi is betalált. A kritikusok megnyugodhatnak, a döcögős hónap ellenére a Real még mindig az a csapat, aki tavaly volt, és jobban is teszik, ha formába lendülnek, ugyanis a BL-ben februárban a PSG-vel néznek farkasszemet.

fotó: 90min.com