Premier League

A Liverpool a favorit a Chelsea ellen

A Vörösök legutóbb 2012-ben győzték le hazai pályán a londoniakat, mégis ők a favoritok a bukmékerek szerint.

A Liverpool a favorit a Chelsea ellen. - Fotó: twitter.com/lfc

A Premier League 13. fordulójának rangadóját az Anfield Roadon rendezik szombat kora este, amikor is a Liverpool és a Chelsea csap össze. A londoniak két idegenbeli 4-0-s sikeren vannak túl, míg a Vörösök a Southamptont nyomták le a múlt héten, hétközben viszont hiába vezettek 3-0-ra a Sevilla otthonában, végül a döntetlennek is örülhettek.

1x2    
Liverpool Döntetlen Chelsea
2.10 3.40 3.25

A hazaik az utóbbi eredménynek köszönhetően még nem jutottak tovább a nemzetközi kupában, a bajnokságban pedig az ötödik helyen állnak. Ugyanakkor összességében nincs rossz passzban Jürgen Klopp együttese, hiszen a Sevilla elleni BL-mérkőzést megelőzően mind a négy tétmeccsét behúzta.

Hazai pályán kifejezetten jól megy a Vörösöknek, idén még veretlenek az Anfield Roadon, ráadásul az utolsó három otthoni meccsüket egyaránt 3-0-ra nyerték meg. Arról már nem is beszélve, hogy az utolsó nyolc hazai Premier League-es találkozójukon heten nem kaptak gólt.

Ha pedig mindehhez hozzátesszük azt, hogy Klopp biztosan már csak a Nathaniel Clyne, Danny Ward, Bogdán Ádám trióra nem számíthat szombaton, akkor nem is áll olyan rosszul az LFC szénája a hétvégi rangadó előtt.

[2522866] 2017-11-25 18:30:00 Liverpool - Chelseax;5

Ami a vendégeket illeti, ahogy fentebb említettük a Chelsea 4-0-ra nyert hétközben a Qarabag otthonában, ami pedig azt jelenti, hogy a londoni csapat bejutott a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszába. A Premier League-ben pedig bombaformában van a csapat, hiszen az utolsó négy találkozóját zsinórban behúzta, a legutóbbi három ütközetén pedig gólt sem kapott a bajnokságban.

Az azerbajdzsáni mérkőzésen egyébiránt Antonio Conte Tiemoue Bakayokót, Andreas Christensent végig pihentette, míg Gary Cahill, Álvaro Morata, Daniel Drinkwater, Marcos Alonso, Eden Hazard és N'Golo Kanté is a szokásosnál jóval kevesebbet játszott, vagyis a vendégek voltaképp frissen utaznak az hétvégi ütközetre.

A frissességre pedig szüksége is lesz a Kékeknek, hiszen legutóbb 2014-ben tudtak győzni Liverpoolban, igaz, az utolsó vereségüket 2012-ben szedték össze az Anfield Roadon. Ennek ellenére a fogadóirodákban mégis az LFC számít esélyesebbnek, hiszen a    -n a hazaiakra 2.10-szeres, a a vendégekre 3.25-szörös, míg a döntetlenre 3.40-szeres oddson fogadhatunk. A bukméker sokgólos meccsre számít, hiszen 2,5-nél több találatra mindössze 1.65-szörös pénzt fizetne ki, míg, ha mindkét csapat betalálna, akkor a feltett tétünk 1.55-szörösét kaphatnánk vissza.

[2522866] 2017-11-25 18:30:00 Liverpool - Chelseax;
237903