Darts

Van Gerwen Taylor ellen, Anderson Wright ellen favorit

  • Cesc18

Álomelődöntőkkel folytatódik vasárnap délután a 2017-es Grand Slam of Darts.

Minden darts-fanatikusnak kötelető vasárnap délután a monitor elé tapadni, hiszen két csúcsszuper elődöntő vár ránk. A felső ágon Michael van Gerwen és Phil Taylor néz farkasszemet egymással, míg a tábla másik dekádjában Peter Wright és Gary Anderson csap össze. 

Peter Wright-Gary Anderson

A skótok kibérelték az alsó ági elődöntőt, ugyan mindkét játékosra nehéz negyeddöntő várt, de egyaránt sikerrel abszolválták. Wright 16-10-re győzte le a BDO zászlaja alatt csillogó Glen Durrantet, míg Anderson 16-12 arányban bizonyult jobbnak Mensur Suljovicnál. Mindketten jól játszottak, de egyértelműen Gary lehetett elégedettebb a teljesítményével, ugyan a kiszállózása a 40%-ot sem érte el, azonban így is majdnem 102-es átlagot dobott. Wright ezzel szemben a 94-et sem érte el és a befejezéseknél sem mindig volt a helyzet magaslatán.

Skót rangadó a döntőért. - Sky Sports

Nyilvánvalóan örülök az eredménynek, de nem a legjobb játékommal értem el. Ha megszeretném nyerni ezt a tornát, akkor olyan nagy átlagokat kell dobnom, mint Van Gerwen és Anderson - de mindig tanulok.

- nyilatkozta Wright, akinek mondhatni mumusa honfitársa, hiszen az elmúlt 13 meccsükből csupán kétszer tudta legyőzni, ám azok sem bírtak túl nagy téttel, míg az igazán fontos meccseket rendre Anderson húzta be, kezdve a tavalyi világbajnoki elődöntővel. 

Kettejük közül ráadásul inkább Gary a meggyőzőbb, meccsről-meccsre nagyon tolja a tömeget és fejben is elképesztően egyben van. Suljovic ellen szeret az egyik legkevésbé játszani, ám ezúttal ellene is nagyon jól dobott, ami mutatja az erejét. 

Tartjuk magunkat a torna előtti jóslatunkhoz, miszerint Anderson döntőbe jut. 

Peter Wright-Gary Anderson
hatharom.com
Anderson jut tovább
@1.50
Fogadási határidő: 14:00

Michael van Gerwen-Phil Taylor

Nem borult a papírforma a felső ágon sem, így összejött az álomdöntő, azaz Van Gerwen és Taylor csúcsrangadója. A két gigász legutóbb a Bajnokok Ligája csoportkörében találkozott, előtte pedig nyáron a World Matchplayen. A két derbi érdekessége, hogy mindkettőt az "öreg" nyerte, igaz, a hollandnak ebben az időszakban nem éppen úgy ment a játék, ahogyan azt megszokhattuk tőle. De természetesen ez semmit nem von le Taylor érdemeiből, aki ezt a két meccset egyaránt 100 feletti átlaggal és nagyon jó kiszállózással húzta be. Ha már kiszállózás, ez nagyon ment a stoke-i legendának a péntek esti negyeddöntőben is Daryl Gurney ellen.

Nagyon örülök, hogy nyertem és készen állok vasárnapra. A kiszállózásom ragyogó volt, nyomás alá tudtam helyezni, ez volt a célom. 

- mondta Taylor, aki a duplákat 66,67%-ban dobta, így a hét 180-nal megtámogatva a körátlaga majdnem elérte a 104-et. A "The Power"-fanatikusoknak egyébként nem kellett lerágniuk a körmüket, hiszen kedvencük 16-4-es győzelmet aratott. 

Lehet, hogy az utolsó Taylor-Van Gerwen rangadót látjuk. - Fotó: PDC

Van Gerwen ennél jóval szorosabb meccset játszott Rob Cross ellen, de ez valahol várható is volt, hiszen az angol ugyancsak rettentő jó formának örvend. Ismét észnél kellett lennie a hollandnak ellene, csak 11-11-nél tudta lerázni Crosst. Parádés meccset vívtak, MvG 11 maximumot szórt, 64%-ban kiszállózott és 104.26-os körátlagot ért el. 

"Jobb tudok lenni, és szükségem is lesz rá. Nagy meccsnek ígérkezik, le akarom győzni Philt. Ez lehet az egyik utolsó esély, két kézzel ragaszkodom hozzá."

Philnek nincs vesztenivalója, én vagyok a favorit, de képes vagyok kezelni a nyomást, hiszen az elmúlt három évben is megtettem ezt, miért pont most ne sikerülne. Ő a valaha volt legnagyszerűbb játékos, tisztelem. De jó akarok lenni, nem szeretnék esélyt adni neki, mert azonnal megragadja. 

- nyilatkozta Van Gerwen, aki mint látható, elképesztően elszánt, és ahogyan kiemelte, lehet, hogy ez az utolsó alkalom, hogy legyőzheti a legendát. 

Fogadás a győztesre    
Michael van Gerwen PHil Taylor
1.25 3.10
Fogadási határidő: 16:00

Taylor az elmúlt két meccsükön nagyon jól használta ki, hogy semmi nyomás nem volt rajta, felszabadultan játszott, míg Van Gerwen nem tuda a legjobbát hozni. Érdekes meccsnek ígérkezik ez is, ugyan a bukmékerek nem sok esélyt adnak az "öregnek", de így volt ez Blackpoolban és Cardiffban is...