Darts

Pénteken is papírforma napot tartunk?

  • Cesc18

Két tippel próbálkozunk a darts Európa-bajnokság pénteki játéknapján.

Meglepetések nélkül zajlott le az Európa-bajnokság nyitónapja csütörtökön, azaz mind a nyolc olyan játékos továbbjutott, akiket a bukmékerek favoritnak kiáltottak ki. Pénteken még egyértelműbb meccsek lesznek az oddsok alapján, de ez messze nem garantálja azt, hogy ismét sorra ülnek majd a papírformák.

Európa-bajnokság, 2. játéknap (péntek)   
Fogadási határidő Mérkőzés 1 2
13:45 Jonny Clayton-Dimitri van den Bergh 1.65 1.95
14:15 Dave Chisnall-Cristo Reyes 1.30 2.85
14:45 Benito van de Pas-Vincent vander Voort 1.60 2.05
15:15 Daryl Gurney-Steve Beaton 1.25 3.20
15:45 Michael Smith-Natan Aspinall 1.30 3.05
16:15 Rob Cross-Martin Schindler 1.22 3.35
16:45 Joe Cullen-Stephen Bunting 1.55 2.15
17:15 Peter Wright-Krzysztof Ratajski 1.18 3.75

Kifejezetten nehéz rajt vár például Dave Chisnallra, aki a mindig veszélyes Cristo Reyesszel találkozik. Chizzy ráadásul nem túl sikeres őszt tudhat egyelőre maga mögött, hiszen a Bajnokok Ligájából nulla ponttal esett ki, a World Grand Prix-n pedig az utóbbi időben nem tényező Robert Thorntontól kapott ki, illetve a köztes versenyeken sem varázsolt el minket. Ha nem emel a játéka színvonalán az angol, akkor már Reyesbe beletörhet a bicskája.

Kíváncsian várjuk Daryl Gurney szereplését is, hiszen az északír az egyik legkomolyabbat fejlődte az utóbbi évben, olyannyira, hogy a World Grand Prix-n ez egy major trófea formájában is megmutatkozott. Azóta viszont kicsit visszafogottabb teljesítményt láthattunk tőle, de pályafutása legnagyobb sikere után ez nem annyira meglepő. 1.25-ért viszont nem kockáztatnánk a rutinos Steve Beaton ellen, aki egy-egy meccs erejéig még képes nagyon jól dobni. 

Szintén óvatosak lennénk Rob Crossszal, aki nagyon szimpatikusan jön felfelé, viszont kamerák előtt nem könnyű az esélyesség terhét elviselni, Martin Schindler pedig képes lehet kellemetlen perceket okozni az angolnak. 

A játéknap egyik legbiztosabb továbbjutójának Peter Wrightot gondoljuk, aki azzal a Krzysztof Ratajskival csap össze, aki idén számtalanszor borsot tört a magyar játékosok orra alá. Ugyanakkor hiába jutott el rendre a European Tour-versenyek főtáblájára a lengyel, ott maradandót nem igazán sikerült alkotnia. Nagy meglepetés lenne, ha éppen Wright ellen tudná borítani a papírformát, hiszen klasszis különbség van köztük, ráadásul a skót ritkán betlizik major tornákon. 

"Snakebite" mellett még Michael Smith-nek lehet érdemes bizalmat szavazni, aki az egyedüli, aki Wright és Van Gerwen mellett idén ET-tornát tudott nyerni. Nem lehet azt mondani, hogy kicsattan az önbizalomtól, de Nathan Aspinallt így is le kell tudnia győzni, hiszen a 26 éves angol meglehetősen kevés nagy színpadi rutinnal rendelkezik. 

A hazaiaknak nem a legjobban sikerült a nyitónap, hiszen Kim és Ronny Huybrechts egyaránt 6-5-ös vereséget szenvedett, így már csak Dimitri van den Bergh továbbjutásában bízhatnak. Némileg érdekes, hogy a táncoslábú belgát underdognak hozták ki Jonny Clayton ellen, pedig inkább tűnik ez papíron egy 50-50-es összecsapásnak.

hatharom.com
Peter Wright-Krzysztof Ratajski Wright
Michael Smith-Natan Aspinall Smith
@ 1.53
Fogadási határidő: 15:45