Magyar válogatott

Storck beszólása csak olaj a tűzre

Gyenge játékkal kiharcolt győzelemmel búcsúzott a vb-selejtezőktől a magyar válogatott, de a Feröer elleni találkozó után Bernd Storck számon kérte a szurkolók viselkedését. A drukkerek jelentős része menesztené a német szakembert, aki viszont türelmet és támogatást kért.

 "A csoportban a harmadik hely reális. Bár álmodoztunk és ennél jobb helyezést szerettünk volna elérni, de ha megnézzük, hol tart a portugál és a svájci csapat, akkor ez a realitás. Ami miatt keserédes az egész, az az, ahogy elértük a harmadik helyet" - ezek a szavak kedden este Nagy Ádám száját hagyták el, a Bolognában újabban mellőzött középpályás pedig tökéletesen összefoglalta a válogatott helyzetét.

A portugál és a svájci válogatottal szemben nem volt esély még a pótselejtező elcsípésére sem, de a szurkolók ezt le tudják nyelni, az viszont hogy Feröer ellen két meccsen egy gólt rúgunk vagy hogy kikapjunk Andorrától, már nem.

Márpedig kedden este folytatódott a magyar csapat kínszenvedése, a lassú és körülményes, teszetosza játék nézése olykor már fizikai fájdalmakat idézett elő. A helyszínen szorító 20 ezer nézőnek megvolt a lehetősége a véleménynyilvánításra és meg is tette azt: a csapatot kifütyülte, a kapitányt pedig melegebb éghajlatra küldte.

Lehajtott fejű magyar játékosok a lefújás után / MTI

Bernd Storck a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón természetesen reagált a szurkolók reakciójára, de a szövetségi kapitányt meglepte a közönség viselkedése és szerinte a negatív hangulat is közrejátszott a válogatott gyenge produkciójában.

"A drukkereknek köszönettel tartozunk, hogy eljöttek, bár ma nem álltak mögénk. Ilyet még nem éltem át korábban. Ma nem kaptuk meg a támogatást” - mondta Storck, majd így folytatta. "Nem könnyű úgy focizni, hogy a szurkolók az ellenfelet támogatják. Ennek ellenére szeretnék gratulálni a csapatnak, hogy a második félidőben nem hagyta magát befolyásolni ezáltal. Nem volt egyszerű.Talán nagy volt az elvárás a szurkolók részéről, hogy jobban fogjuk zárni ezt a sorozatot. Én sem vagyok elégedett. A harmadik helyen zártunk, igaz, több pontot is szerezhettünk volna. Sokat elajándékoztunk, főként az elején. Ez a reakció egyfajta összegzés volt a drukkerektől.A játékosoknak megköszöntem a teljesítményüket az öltözőben. Ilyen hangulatot nem éltünk még át. Megdicsértem őket, hogy nem hagyták magukat befolyásolni. Megkapták érte a jutalmukat a gól révén. A meccs után a nem az én jövőmről kell beszélni, hanem a magyar futballéról. Ez a fontos. Reformokat indítottunk el, ezekhez idő és nemzetközileg tapasztalt játékosok kellenek. Most három-négy olyan futballistánk van, aki ezen a szinten játszik. Így nehéz. A szurkolók részéről türelemre van szükség.” - zárta sorait a német kapitány.

A fenti mondatok után a közvélemény még inkább Storck ellen fordult, a közösségi oldalak hozzászólásaiból az jön le, hogy a szurkolók kritizálása csak olajat jelentett a tűzre.

Bernd Storck 2016 nyarán Magyarország legnépszerűbb emberei közé tartozott, egy olyan valaki volt, akit félistenként tisztelt az egész ország. A helyzet mostanra azonban gyökeresen megváltozott, a német szakember elvesztette a közösség támogatását és a szurkolók bizalmát, de talán korábban rá jellemző összeszedettség és céltudatosság is elveszett valahol az éterben.

A közvéleményt megosztja a német kapitány ténykedése, ekkora ellenszélben viszont szinte képtelenség jó minőségben dolgozni. Ha egy edző nem hallja meg a szurkolók hangát és folyamatosan a saját demagóg gondolatait mantrázza, akkor nagyon hamar elsöpörheti a népharag.

Ha Bernd Storck ragaszkodik a szövetségi kapitányi poszthoz, pályafutása legnagyobb kihívásával nézhet szembe.

Szerinted távoznia kell a kapitányi posztról Bernd Storcknak?x;
186541
[2059323] 2017-10-10 20:45:00 Magyarország - Feröer-szigetekx;